Regionalni centar kompetentnosti je mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja gdje se provode programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja kao i drugi oblici formalnog i neformalnog obrazovanja.
Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku jedna je od šest strukovnih škola u Hrvatskoj imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti u području turizma i ugostiteljstva (RCK), od ukupno 25 strukovnih škola imenovanih regionalnim centrima kompetentnosti.
Obvezna je prema tome izraditi nove standarde zanimanja i standarde kvalifikacija, izraditi nove i unaprijediti postojeće obrazovne kurikulume, razviti nove formalne i neformalne programe obrazovanja odraslih, i to u područjima traženih i popularnih zanimanja poput gastronomije, nutricionizma, selektivnih oblika turizma ili upravljanja turističkom destinacijom.
Svrha RCK je osigurati kvalitetan sustav obrazovanja mladih, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja uz potporu i suradnju s poslodavcima, osnivačima, razvojno-gospodarskim subjektima, strukovnim udruženjima, visokim učilištima, javnim te civilnim sektorom. I postati mjestom izvrsnosti.
Za projekte Regionalnog centra kompetentnosti osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od 95.673.388,62 kuna i financirat će se iz dva fonda:
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014-2020 potpisan je 19. lipnja 2020. godine između Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) te Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, te je u cijelosti financiran sredstvima EU. Razdoblje provedbe projekta je do 18. rujna 2023. godine.
Kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija osigurana su sredstva za ulaganje u infrastrukturu i opremu RCK VIRTUS i to za:
Nakon izvođenja radova, uslijedit će opremanje modernom specijaliziranom opremom i inovativnim tehnologijama sa svrhom uspostave infrastrukture RCK kao preduvjeta za razvoj obrazovnih programa sukladnih potrebama tržišta rada čime će se doprinijeti povećanju relevantnosti strukovnog obrazovanja, većoj zapošljivosti učenika i polaznika i razvoju regije.
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 potpisan je 26. lipnja 2020. godine između Ministarstva turizma, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) te Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek, uz intenzitet EU potpore od 100%. Razdoblje provedbe projekta je od 27.3.2020.-27.12.2023. (45 mjeseci)
Uspostavom organizacije rada i razvoja centra kompetentnosti, razvojem standarda zanimanja i standarda kvalifikacija, razvojem i modernizacijom kurikuluma, jačanjem kompetencija i promocijom strukovnih zanimanja i rada centra doprinijet će se unapređenju nastavnih i obrazovnih procesa, ali i privlačenju većeg broja korisnika u sektor turizma i ugostiteljstva u smislu strukovnog obrazovanja s ciljem usklađivanja istog s potrebama tržišta rada i jačanja konkurentnosti ljudskih potencijala u sektoru.
Svrha Regionalnog centra kompetentnosti je osigurati kvalitetan sustav obrazovanja mladih, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja uz potporu i suradnju s poslodavcima, osnivačima, razvojno-gospodarskih subjektima, strukovnim udruženjima, visokim učilištima, javnim i civilnim sektorom, te postati mjestom izvrsnosti.
Poštovani mentori, ukoliko imate pitanja…
Opširnije >Obavještavamo vas da su objavljena…
Opširnije >Prema Preporuci Stožera civilne zaštite…
Opširnije >u prilogu se nalazi Natječaj za prijam učenika u učenički dom u školskoj godini 2021./2022,
Opširnije >U prilogu se nalazi raspored dopunskog rada za maturante….
Opširnije >Povjerenstvo za izvođenje dvodnevne ekskurzije…
Opširnije >
“Imenovana službenica za informiranje u Ugostiteljsko-turističkoj školi, Osijek je voditeljica računovodstva Ivana Čarapović.
Opširnije >za upis polaznika u pilot provedbu 4 programa stručnog specijalističkog usavršavanja (HKO razina 5)
Opširnije >Sudjelovali smo na 28. Filmskoj reviji mladeži i 16. Four River Film festivalu.
Opširnije >Obavještavamo sve učenika Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek, kako se od dana 29. kolovoza 2023. godine ovjeravaju potvrde za prijevoz učenika.
Opširnije >PRODULJENJE ROKA ZA PRIJAVU…
Opširnije >Obavijest o rezultatima ljetnog upisnog roka te o jesenskom upisnom roku.
Opširnije >U još jednoj uspješnoj priči predstavljamo našu bivšu učenicu Mariju Mijić koja je našu školu završila 2022. godine. Trenutno je studentica smjera Enogastronomija na Fakultetu turizma i ruralnog razvoja u Požegi.
Opširnije >Objavljen je natječaj za upis učenica u dom u školskoj godini 2023./2024.
Opširnije >Obavijest o izboru kandidata prema raspisanom natječaju za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu tajnik/ca
Opširnije >Otkrij svoju najbolju stranu!
Opširnije >Slastičar je jedno od najkreativnijih zanimanja u ugostiteljstvu!
Opširnije >Poziv kandidatima na usmeni razgovor/intervju za radno mjesto TAJNIK/CA
Opširnije >Konobari su ogledalo ugostiteljskog objekta i prvi promotor turističke destinacije!
Opširnije >Poziv kandidatima na pisanu provjeru znanja (testiranje) za rado mjesto TAJNIK/CA
Opširnije >Javno predstavljanje projekta Upoznaj svoje sugrađane
Opširnije >U srijedu 24.5. ispratili smo naše maturantice uz igre, film, glazbu i ples.
Opširnije >Natječaj za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu tajnik/tajnica
Opširnije >Kako bi povećala informiranost potrošača pri svakodnevnom odabiru hrane…
Opširnije >Izrađivali smo domaće sapune s prijateljicama iz drugih domova.
Opširnije >Učenici Doma učenika Ugostiteljsko-turističke škole mogu se pohvaliti da su unazad desetak godina posadili nekoliko desetaka stabala.
Opširnije >Dom učenika UTŠO sudjelovao je na državnoj Domijadi koja se odvijala od 8. do 10. svibnja u Rovinju.
Opširnije >Dana 6. svibnja 2023. ugodomci su sudjelovali na prvom danu učenika u UTŠO.
Opširnije >Otvoreni novi praktikumi u okviru Dana otvorenih vrata
Opširnije >Svečano otvorenje praktikuma financiranih u okviru EU projekata RCK VIRTUS i RCK VirtuOS
Opširnije >21. travnja 2023. održana je 46. regionalna Domijada, koja će nam definitivno ostati u posebnom sjećanju. Naš mali izmješteni dom s 34 učenice osvojio je čak 7 nagrada!
Opširnije >Proteklog tjedna bili smo u studijskom posjetu Cast Alimenti centru za umjetnost, znanost i tehnologiju prehrane
Opširnije >U školskoj godini 2022./2023. počeli smo s provedbom projekta MentOS koje financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Opširnije >Profesorice S. Bašić Palković, S. Klanac i psihologinja T. Kelava već četiri školske godine provode SNEP (Seksualno nasilje – edukacijski i preventivni program) program u našoj školi. SNEP program osmislio je Centar za žrtve seksualnog nasilja Ženska soba, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje podržali su implementaciju programa u srednje škole.
Opširnije >JAVNI POZIV ZA UPIS POLAZNIKA NA NEFORMALNI PROGRAM OBRAZOVANJA „VODITELJ SELEKTIVNIH OBLIKA TURIZMA“
Opširnije >JAVNI POZIV ZA UPIS POLAZNIKA NA NEFORMALNI PROGRAM OBRAZOVANJA „PONUDITELJ GASTROSUVENIRA“
Opširnije >Provodimo dvodnevne edukativne radionice za kuhare u osnovnim školama kojima je Osječko-baranjska županija osnivač
Opširnije >Naši su učenici uz mentorstvo nastavnika ostvarili zavidne rezultate na “Biseru mora”
Opširnije >U tijeku je provedba neformalnih programa razvijenih u okviru EU projekta RCK VirtuOS.
Opširnije >kandidatima za prijavu za stručnjake izrade Studije opravdanosti uvođenja preddiplomskog studija iz područja turizma i ugostiteljstva
Opširnije >
Od 14.-16. ožujka bili smo domaćin regionalnog izlučnog natjecanja WorldSkills Croatia 2023.
Opširnije >U prilogu se nalaze rezultati natjecanja…
Opširnije >U prilogu se nalaze rezultati natjecanja…
Opširnije >U prilogu se nalaze rezultati natjecanja…
Opširnije >U prilogu se nalaze rezultati natjecanja…
Opširnije >U prilogu se nalaze rezultati natjecanja…
Opširnije >Worldskills Croatia regionalno natjecanje održat će se…
Opširnije >U subotu 04.3.2023. u vinskoj kući predsjednika Udruge kutjevačke vinske ceste…
Opširnije >Natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa održano je dana 4. ožujka 2023. godine…
Opširnije >U petak, 3. ožujka 2023., posjetili smo Opatiju gdje smo sudjelovali na 2. Sajmu karijera u turizmu u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti – Ugostiteljske škole Opatija.
Opširnije >Volonterizam je uzvišeni čin nesebičnog davanja i stvara osjećaj…
Opširnije >RCK UTŠO predstavila se kao suizlagač na međunarodnom sajmu turizma u Münchenu.
Opširnije >Učenici naše škole sudjelovali su na međunarodnom turističkom natjecanju.
Opširnije >Dana 14. veljače održali smo školsko natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika…
Opširnije >Poznati hrvatski Chef David Skoko održao je kuharske radionice za učenike te nastavnike i mentore kod poslodavaca u našoj školi.
Opširnije >U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga mentori kod poslodavaca održali su radionicu.
Opširnije >Na roditeljskom sastanku održanom 9. veljače 2023…
Opširnije >Klub učenika i nastavnici škole sudjelovali su…
Opširnije >Tijekom siječnja i veljače proveli smo radionice s predškolskim skupinama vrtića.
Opširnije >Dragi učenici i djelatnici naše škole, sve vas pozivamo na Valentinovsku zabavu…
Opširnije >Rezultati natječaja za radno mjesto koordinator karijernog centra – pedagog…
Opširnije >20. godina obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u svijetu i stoga svi imamo priliku sudjelovati u obilježavanju ove velike obljetnice!
Opširnije >
Iako osamnaestogodišnja Ana dolazi iz Vinkovaca, a ne Osijeka, vjerujemo kako je njezina priča o osvajanju stipendije na prestižnoj Visokoj školi Aspira vrijedna pažnje, a savjeti ove mlade studentice korisni za sve koji požele slijediti njezin put.
Opširnije >Povjerenstvo za odabir putničke agencije za izlet u Gardaland…
Opširnije >Poziv za razgovor za radno mjesto koordinator karijernog centra – pedagog…
Opširnije >Marljiv, odlučan i ambiciozan – predstavljamo još jednog bivšeg učenika pred kojim je, vjerujemo, svijetla budućnost.
Opširnije >Svoju uspješnu priču o bogatim školskim iskustvima, ciljevima koje si je zadao, perspektivama struke s nama je podijelio još jedan sjajni bivši učenik ove škole.
Opširnije >Zajedno s partnerskim školama posjetili smo Fakultet za turizam i ruralni razvoj.
Opširnije >Uspješno je završena edukacija za nastavnike prema programu Chocolate 2.0 koji je dizajniran za profesionalce s dobrim znanjem o čokoladi.
Opširnije >U nastavku se nalazi raspored obrane završnog rada…
Opširnije >Nastavak provedbe pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola…
Opširnije >Javni poziv za organizaciju učeničkog putovanja u Gardeland….
Opširnije >10. i 11. siječnja 2023. poznati hrvatski Chef Melkior Bašić održao je radionice s učenicima te nastavnicima i mentorima kod poslodavaca na temu bezglutenskih jela.
Opširnije >Ova je publikacija nastala na temelju spoznaja sudionika Državnoga stručnoga
skupa, koordinatora samovrednovanja i osiguranja kvalitete u Regionalnim centrima
kompetentnosti, održanog 10. i 11. studenoga 2022. u Osijeku.
Prošle godine ovaj vrijedni učenik pomagao nam je u uređivanju školskoga bloga, a danas je već nositelj nove uspješne priče. Ivan Lasić tijekom školovanja iskazao se u brojnim školskim aktivnostima i projektima, a danas svoj životni put gradi na stečenim znanjima i iskustvima iz srednje škole te ih nadograđuje energijom i vizijom kao student Fakulteta turizma i ruralnog razvoja.
Opširnije >Pozivamo učenike završnih razreda da zbog bolje informiranosti u vezi s upisima na visoka učilišta…
Opširnije >Učenice Doma svojim su talentima uveselile mališane na božićnoj priredbi za djecu.
Opširnije >Dana 21. prosinca 2022. godine (srijeda) održat će se DAN AKTIVNOSTI u vremenu od 13.25 – 14.10 sati…
Opširnije >Strukovne nastavnice na edukaciju u Kul IN-u.
Opširnije >P O Z I V kandidatima na natječaj za radno mjesto EKONOM…
Opširnije >U petak 16. prosinca zbog održavanja Božićnog domjenka nastava će biti skraćena…
Opširnije >JAVNI POZIV ZA UPIS POLAZNIKA NA NEFORMALNI PROGRAM OBRAZOVANJA „KUHAR JELA SLAVONSKO-BARANJSKE KUHINJE“
Opširnije >U srijedu 14.12.2022. godine održat će se božićna priredba u holu škole s početkom u 13.20 sati…
Opširnije >I ove godine odazvali smo se pozivu za sudjelovanjem na 6. Noći znanosti koju je organizirao Prehrambeno – tehnološki fakultet Osijek…
Opširnije >Strukovni nastavnici naše i partnerskih škola na usavršavanju.
Opširnije >Ugostili smo jednog od najoriginalnijih hrvatskih barmena u sklopu dvije pokazne radionice.
Opširnije >Niz godina suradnjom s Klub liječenih alkoholičara Donji grad i Doma učenika Ugostiteljsko-turističke škole obilježava se…
Opširnije >U vrijeme Adventa održana je radionica “Božićni kolači”
Opširnije >Učenici i nastavnici RCK Ugostiteljsko-turističke i partnerskih škola sudjelovali su na ENTER konferencija obrazovanja i povezanih industrija u Splitu.
Opširnije >S Njemačkom zajednicom iz Osijeka došli smo do završnice suradnje u projektu “Što ćeš danas jesti?”
Opširnije >Dali smo sve od sebe da stvorimo ugodno predblagdansko ozračje u domu.
Opširnije >Dana 7. prosinca 2022. godine (srijeda) održat će se DAN AKTIVNOSTI u vremenu od 13.25 – 14.10 sati…
Opširnije >Učenici naše škole posjetili su dana 3. prosinca 2022. Sajam hrane i zdravog življenja…
Opširnije >Oni su mladi, vrijedni, ambiciozni, energični i kreativni. O prvim koracima, brojnim aktivnostima i planovima učenika koji čine klub Imaginarna stvarnost saznajte od njihove članice, Ivone Klaić.
Opširnije >Strukovni nastavnici kuharstva održali su radionicu za učenike i nastavnike u restoranu Baranjska kuća.
Opširnije >Održana treća radionica “Što ćeš danas jesti?”
Opširnije >U galeriji slika donosimo atmosferu s druge radionice “Što ćeš danas jesti?”
Opširnije >Dana 29. studenoga 2022. godine (utorak) održat će se
DAN AKTIVNOSTI u vremenu od 13.25 – 14.10 sati…
Opatija kao kolijevka hrvatskoga turizma bila je odredište studijskog putovanja 26.11. i 27.11. u kojem su sudjelovale učenice 2. razreda smjera hotelijersko-turistički tehničar – Doris Blank, Marija Čanak, Elina Kasun i Ana Strganac.
Opširnije >Učenice Ugo doma sudjelovale su u projektnom danu u organizaciji Učeničkog doma „Hrvatskoga radiše“ u Osijeku.
Opširnije >Udruga hrvatskih dragovoljaca Domoinskog rata već dva desetljeća predvodi povorku građana…
Opširnije >Lice Mije Lalić mnogima je poznato s promotivnih materijala Ugostiteljsko-turističke škole, a iako iza sebe nema bogate poslovne reference, jedna je od onih pred kojima je, bez sumnje, uspješna karijera. U ovoj rubrici nastojat ćemo pratiti i razvojni put naših bivših učenika koji su školske obaveze zamijenili onim studentskim.
Opširnije >Naš bivši učenik okušao se u različitim poslovima, a trenutno je zaposlen kao voditelj japanskog restorana i sommelier.
Opširnije >U biografiji Davida Hrkača čitav je niz uspješnih tečajeva kao i poslova koje je “brusio” u luksuznim hotelima. No, to je samo dio ove uspješne priče.
Opširnije >U sklopu Karijernog centra u školi je organizirano predstavljanje visokih učilišta i sveučilišta u okviru aktivnosti “Kamo na studij?”
Opširnije >Učenici drugih i trećih razreda naše škole u povodu Međunarodnoga dana tolerancije sudjelovali su u radionici NDC-a
Opširnije >Naši su učenici sudjelovali na radionici Jačanje otpornosti na klimatske promjene…
Opširnije >Učenici Povijesne skupine…
Opširnije >RCK UTŠO u suradnji s Njemačkom zajednicom iz Osijeka provodi projekt „Što ćeš danas jesti?“
Opširnije >Dana 15. studenoga 2022. godine (utorak) održat će se DAN AKTIVNOSTI…
Opširnije >Naši učenici ne uče samo strane jezike…
Opširnije >Naši učenici, članovi Povijesne skupine…
Opširnije >Naše učenice Ivona Klaić i Lea Ušković iz kluba Imaginarna stvarnost…
Opširnije >Dana 18.studenog prisjećamo se tragedije Grada Heroja…
Opširnije >Donosimo zanimljiv intervju s našom bivšom učenicom Marijanom Rajš koji su obavile naše učenice tijekom sudjelovanja na manifestaciji Dubrovnik Expo.
Opširnije >
Povodom Međunarodnog dana štednje učenice doma sudjelovale su na predavanju o financijskoj pismenosti na Ekonomskom fakultetu.
Opširnije >Predstavljamo knjigu 90.godina osječkog tramvaja.
O povijesti osječkog tramvaja govorit će njen autor, Josip Nađ. Znate li koji još grad ima tramvaj kao oblik javnog prijevoza?
Tu i mnoge druge informacije možete ćuti sutra na predstavljanju knjige.
Nakon ljetnog putovanja učenika Doma učenika Ugostiteljsko – turističke škole Osijek…
Opširnije >Na roditeljskom sastanku održanom 3. studenog 2022. godine…
Opširnije >Dana 8. studenoga 2022. godine (utorak) održat će se DAN AKTIVNOSTI…
Opširnije >Grubi građevinski radovi su završeni. Na drugom katu vidljiv je novi raspored soba i kupaonica.
Opširnije >Na sastanku Povjerenstva za provedbu javnog poziva…
Opširnije >U petak 28. listopada održat će se dvije besplatne radionice za javnost, kuharska i vinska u organizaciji Ugostiteljsko-turističke škole.
Opširnije >Plan je na slobodnom prostoru između ograde škole i nastavno-sportske dvorane izgraditi urbani vrt s povišenim gredicama
Opširnije >Sudjelovali smo na Dubrovnik film festivalu te odnijeli nagradu za najbolji dokumentarni film.
Opširnije >Obilježili smo Dane zahvalnosti za plodove zemlje kreativnim radom i slavonskom večerom.
Opširnije >Dana 24. listopada 2022. godine (ponedjeljak) održat će se DAN AKTIVNOSTI…
Opširnije >Stigla je još jedna potvrda kvalitete i kreativnosti naših nastavnika…
Opširnije >Učenice Doma učenika Ugostiteljsko-turističke škole uživale su u veslanju na Biljskom jezeru.
Opširnije >Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja…
Opširnije >Dana 17. listopada 2022. godine (ponedjeljak)…
Opširnije >U mjesecu listopadu obilježavamo Dane kruha-dane zahvalnosti za plodove zemlje.
Opširnije >Povjerenstvo za izvođenje dvodnevne ekskurzije…
Opširnije >Obrazac poziva za organizaciju učeničkog putovanja…
Opširnije >Povjerenstvo za izvođenje dvodnevne ekskurzije…
Opširnije >Izložba “Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati”…
Opširnije >Ovom je e-uslugom omogućeno izdavanje potvrda o trenutnom statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola
Opširnije >Obilježavamo Europski tjedan mobilnost. U četvrtak, 22. rujna bicikliramo od 8.00 do 11.00 do Višnjevca !!
Opširnije >Učenica Iva Nikolić i nastavnik geografije Ivan Bujadinović imali su priliku upoznati se s novinama iz svijeta GIS-a te vidjeti primjere dobre prakse implementacije GIS-a u javnim i privatnim tvrtkama.
Opširnije >RCK Ugostiteljsko-turistička škola organizira tri besplatne radionice za javnost!
Opširnije >Nastavnici Ugostiteljsko-turističke škole bili su u studijskom posjetu Finskoj
Opširnije >Popis učenika upisanih u Ugostiteljsko – turističku školu
Opširnije >Obavijest o rezultatima ljetnog upisnog roka te o jesenskom upisnom roku.
Opširnije >Stigla je i oznaka kvalitete za projekt Upoznaj svoje sugrađane!!
Opširnije >Skup će se održati 3. i 4. studenog 2022. godine u Osijeku, Hotel Osijek
Opširnije >
Djelatnici Ugostiteljsko-turističke škole iskoristili su jučerašnji dan za…
Opširnije >U utorak 28. lipnja, održana je svečana podjela svjedodžbi našim maturantima…
Opširnije >Objavljen je natječaj za upis učenica u Dom u školskoj godini 2022./23.
Opširnije >Natječaj za prijam učenika u dom školske godine 2022./2023. nalazi se u prilogu.
Opširnije >Učenje kroz GIS predstavlja inicijativu kojom je GDi htio približiti…
Opširnije >VIRTUS-ova radionica bila je zanimljiva pa je i atmosfera u kuharskom praktikumu bila izvrsna
Opširnije >Održana je treća radionica projekta pod nazivom Namirnice-superheroji
Opširnije >Obrana završnog rada provest će se od 7. lipnja do 9. lipnja 2022.
Opširnije >U prilogu se nalazi raspored dopunskog nastavnog rada za maturante u školskoj godini 2021./2022.
Opširnije >Naš učenik Karlo Abramović osvojio je zlato u disciplini pripremanja duge barske mješavine!
Opširnije >I ove godine uz gromoglasan pljesak ispratili smo maturante generacije 2021./2022….
Opširnije >Većina grubih građevinskih radova na Učeničkom domu Ugostiteljsko-turističke škole je gotova
Opširnije >Jučerašnjom posjetom učenika osnovnih škola i njihovih roditelja iz naše županije uspješno završen ciklus radionica “Dani otvorenih vrata” naše škole.
Opširnije >Dana 19.5. oprostili smo se od naših dragih maturantica u odličnom ozračju zajedništva, igara, filma i druženja uz hranu, glazbu i ples te se nadamo da smo im stvorili još jednu lijepu uspomenu
Opširnije >19. svibnja 2022. u našoj školi održana je još jedna radionica u ciklusu “Dana otvorenih vrata”
Opširnije >Održana je zanimljiva radionica za učenike zanimanja kuhar.
Opširnije >Naši učenici i mentori sudjelovali su Državnom natjecanju učenika strukovnih škola i polučili izvrsne rezultate!
Opširnije >11. svibnja 2022. godine održane su nove radionice za osnovnoškolce u našoj školi.
Opširnije >Projekt Upoznaj svoje sugrađane, pokrenula je školska knjižničarka Ksenija Kesegi-Krstin
Cilj projekta je istraživanje i razvijanje kritičkog odnosa prema zavičajnoj, kulturnoj produkciji i stvaranje digitalne baze radova.
Projekt je primljen u eTwinning zajednicu i okupio je 15 škola i 30 nastavnika
Opširnije >U suradnji s Nansen dijalog centrom uključili smo se u projekt Građanskim odgojem do jednakopravnog, solidarnog i uključivog društva.
Opširnije >Posadi virtualno stablo i pomozi pčelama
Za svakih 100 virtualnih stabala, Medex će posaditi jedno stablo u prirodi!!
Opširnije >
Nakon niza godina sudjelovanja u natjecanju Najljepši vrtovi i okućnice grada Osijeka, naš se Dom odvažio sudjelovati u projektu Hrvatske radio-televizije „Najljepši školski vrtovi Hrvatske”, te je ove godine Učenički dom bogatiji za još jedno Priznanje.
Opširnije >02. svibnja 2022. imali smo nove radionice u okviru “Dana otvorenih vrata”
Opširnije >Nakon niza godina sudjelovanja u natjecanju Najljepši vrtovi i okućnice grada Osijeka…
Opširnije >Dom učenika Ugostiteljsko-turističke škole Osijek sudjelovao je na 45. regionalnoj Domijadi u Pakracu kao jedan od osam domova iz triju slavonskih županija, čiji su se učenici nadmetali u športskim disciplinama i kulturnom stvaralaštvu.
Opširnije >U RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi 02. svibnja 2022. održana je vinska radionica na temu sljubljivanja hrane i vina!
Opširnije >U ponedjeljak 02. svibnja 2022. godine u RCK UTŠO u okviru ESF projekta RCK VirtuOS, održana je radionica za učenike kuharskog zanimanja u svrhu pripreme učenika za natjecanja.
Opširnije >28. travnja 2022. započeo je prvi ciklus radionica u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi, Osijek.
Opširnije >Hrvatska mreža školskih knjižničara na jednom je mjestu okupila i predstavila prezentacije, postere, scenarije podučavanja i video sadržaje iz medijske pismenosti
Opširnije >
Za učenike, nastavnike i mentore kod poslodavaca održana je zanimljiva baristička edukacija od strane Frank barista tima!
Opširnije >Sudjelovali smo u prvoj Noći knjige Kineziološkog fakulteta Osijek Slušaj, kušaj, piši
Opširnije >Obavijest o izboru kandidata…
Opširnije >Tema ovogodišnje manifestacije propitkuje slobodu te knjigu kao prostor slobode, a organizatori žele sudionike Noći knjige kao i javnost potaknuti da istraže pojam slobode u čitavoj lepezi njegovih značenja te otkriju kako nam knjige u tome pomažu.
Opširnije >Predstavljeni su rezultati Istraživanja o bacanju hrane u školskim praktikumima i digitalna brošura školskog projekta „Ne bacaj hranu!“
Opširnije >Planiran kroz pet predavanja, raspravu, predstavljanje digitalne brošure te recikliranih jela koje će učenici pripremati s nastavnicima od ostataka hrane
Opširnije >Proljetni odmor učenika počinje dana 14. travnja 2022. godine (četvrtak) i traje do 22. travnja 2022. godine (petak)…
Opširnije >Roditeljski sastanak održat će se 27. travnja 2022. u 18,20 sati u prostorijama škole…
Opširnije >Na EFOS-u započeo program cjeloživotnog učenja.
Opširnije >Poštovani kandidati prijavljeni na natječaj za radno mjesto koordinator/ica karijernog centra – pedagog…
Opširnije >P O Z I V NA PISANU PROVJERU ZNANJA kandidatima, koji su se prijavili na natječaj za radno mjesto
spremač/ica…
Poziv učenicima, profesorima i ostalim djelatnicima na sudjelovanje
Opširnije >Poziv za organizaciju učeničkog putovanja u Split….
Opširnije >Roditeljski sastanak održat će se u četvrtak 31. ožujka 2022. u 18:15 u prostoru škole.
Opširnije >Naše su se učenice odazvale pozivu da se uključe u program UPSHIFT u organizaciji UNICEF-a i Hrvatskog ureda za kreativnost i inovativnost. UPSHIFT je trodnevna besplatna i neprofitna radionica za mlade, koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost te praktična znanja.
Opširnije >
Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva…
Opširnije >U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek 16. i 17. ožujka 2022. godine održano je izlučno regionalno natjecanje “ WorldSkills Croatia 2022.”
Opširnije >Produžujemo prijave za Konferenciju „Teškoća nije prepreka do radnog mjesta i nastavka školovanja“
Opširnije >List učenika Ugostiteljsko-turističke škole, Cocktail, upućen je na državnu razinu jednoglasnom odlukom povjerenstva u sastavu novinara – Marije Čiček, Gorana Flaudera i Sare Ilić.
Opširnije >Donosimo rezultate i poredak izlučnog regionalnog natjecanja WorldSkills Croatia 2022. održanih 16. i 17. ožujka 2022. godine.
Opširnije >Učenici 4.f i 4.k razreda sudjeluju na 19. međunarodnom sajmu Več znanja za več turizma koji se tradicionalno održava u sklopu turističkog sajma Alpe Adria u Ljubljani.
Opširnije >Tema su izazovi u strukovnom obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na škole koje obrazuju učenike u ugostiteljstvu i turizmu
Opširnije >Dan ružičastih majica obilježava se kao dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Sve je započelo u Kanadi, kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu, koju je, k tome, nosio kao simbol potpore teško bolesnoj majci.
Opširnije >Radionica „Kreativna mediteranska kuhinja“ održana je u pokaznom praktikumu
Opširnije >Natjecanje iz hrvatskoga jezika na školskoj razini…
Opširnije >Valentinovo smo obilježili kreativnim radionicama, prigodnim uređenjem doma te posebnim video-uratkom u suradnji s “Trgovačkim domom”, pri čemu smo se sjajno zabavili. Pogledajte sami!
Opširnije >Predavanjima i radionicama osvještavamo o problemu bacanja hrane i stvaramo nova jela od ostataka
Opširnije >U Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić, Vukovar 04. veljače 2022. u okviru projekta RCK VirtuOS održana je zanimljiva kuharska radionica.
Opširnije >Za učenike i nastavnike Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška održana je vinska radionica u okviru projekta RCK VirtuOS.
Opširnije >Srednja strukovna škola Antuna Horvata, Đakovo sudjelovala je na pokladnoj manifestaciji “Đakovački bušari” u okviru projekta RCK VirtuOS.
Opširnije >Sudjelovali smo na WineOS-u festivalu vina, delicija i ugodnog življenja, koji se održao 28. i 29. siječnja 2022. u dvorani “Gradski vrt”
Opširnije >RCK Ugostiteljsko turistička škola i Algebra 25. i 26. siječnja održali su radionice za izradu standarda kvalifikacija.
Opširnije >Zanimljivo praktično predavanje u organizaciji Udruge ŠKMER održano je 24. siječnja 2022.
Opširnije >U okviru projekta RCK VirtuOS Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova, održala je drugu radionicu “Male škole pripreme zdravih obroka”.
Opširnije >Tijekom prosinca i siječnja proveli smo 12 radionica za šest programa neformalnog obrazovanja.
Opširnije >Prva grupa nastavnika u okviru projekta VirtuOS završila je program razvoja psiholoških kompetencija.
Opširnije >U RCK UTŠO u tijeku je održavanje radionica za učenike završnih trogodišnjih razreda.
Opširnije >Renata Šimunović kuharica je i naša bivša učenica koja kao osnovne kvalitete dobrog kuhara ističe upornost, trud i vjeru u sebe.
Opširnije >Zoran Vorkapić i danas vjeruje u nužnost stalnog usavršavanja kao i ulaganja u znanja i vještine. S nama je podijelio svoja iskustva, anegdotu kao i viziju gastronomskog napretka Slavonije i Baranje.
Opširnije >Martina Šamadan mlada je i perspektivna kuharica koja se nakon rada na moru vratila u Slavoniju kako bi ovdje gradila karijeru.
Opširnije >Projekt KreativnOSt izabran kao jedan od tri najbolja projekta u šk. god. 2019./2020.
Opširnije >Rezultati natječaja objavljenog 6. prosinca 2021. nalaze se u prilogu.
Opširnije >Božić se kod nas obilježava raznim kreativnim, zabavnim i drugim aktivnostima s ciljem da stvorimo svoju malu božićnu bajku, kako u domskom prostoru, tako i u domskim srcima.
Opširnije >Iva Gracek vrijedna je, uporna i marljiva kuharica koja školu pamti po redu i radu te znanju koje je stekla. Svoj posao predstavlja kao spoj kreativnosti i strpljenja.
Opširnije >Ivica Brtan može se pohvaliti međunarodnim stručnim iskustvom, a znanje i vještine dobroga turističkog djelatnika uspoređuje s kvalitetnim koktelom.
Opširnije >Nekadašnji učenik, a sadašnji predavač u našoj školi podijelio je s nama priču o svom bogatom iskustvu. Okušao se i u vođenju vlastitog objekta, a budućim i sadašnjim učenicima poručio je da uz volju i trud mogu uspjeti u turizmu.
Opširnije >Renata Forjan vjeruje kako se turizam živi, a u svome je poslu spojila ljubav prema njemu i stranim jezicima. Nama je ispričala svoj put do sadašnje funkcije i jednu anegdotu iz školskih dana.
Opširnije >Iza našeg profesora Perkovića golemo je iskustvo, ali i višegodišnje obrazovanje i usavršavanje. Njegova priča impresivan je niz u kojemu se smjenjuju i obrazovne institucije, baš kao i ugostiteljski objekti u kojima je radio.
Opširnije >I naš je sadašnji ravnatelj jednom bio učenik ove škole, a svoju ljubav prema kuharstvu, kao i par anegdota, podijelio je s nama u još jednoj uspješnoj priči.
Opširnije >Spomenka Dundović svoje je veliko iskustvo i ljubav usmjerila na obrazovanje mladih kuhara, a svoju je priču i poticajne savjete podijelila i ovdje s nama.
Opširnije >Viktor Polić konobar je s brojnim anegdotama, pozitivnim iskustvima i korisnim savjetima. Ovo je njegova priča.
Opširnije >Mirela Vitman vjeruje u značaj strukovnog školovanja i turističke potencijale Slavonije i Baranje. S nama je podijelila svoju uspješnu priču i savjete za buduće hotelijere.
Opširnije >Janoš Salai konobar je koji je ulagao u svoje stručno usavršavanje, a danas ističe i značaj srednjoškolskog obrazovanja kao i korisne savjete starijih kolega i mentora.
Opširnije >Iza Saše Šokmana godine su iskustva u konobarskome poslu, a nekoliko je savjeta podijelio i s nama.
Opširnije >Malo je onih koji danas nisu čuli za Ivana Đukića, kuhara, kulinarskog reprezentativca i chefa koji je uzor mladih kuharima. S nama je podijelio svoju uspješnu priču kao i nekoliko zanimljivih savjeta.
Opširnije >Mladi i perspektivni kuhar, bivši učenik naše škole, dijeli svoja iskustva i poruke budućim kolegama.
Opširnije >Mateo Meković kuhar je koji marljivo radi na svome usavršavanju u pripremi i oblikovanju jela.
Opširnije >Konobar s višegodišnjim iskustvom tvrdi kako je gotovo sve o svome zvanju naučio upravo u školi.
Opširnije >Ova mlada i ambiciozna kuharica prva je u nizu naše Galerije slavnih u kojoj vam predstavljamo uspješne bivše učenike naše škole.
Opširnije >Poziv na razgovor po ranije objavljenom natječaju…
Opširnije >Knjižničarka vas poziva da sudjelujete u pisanju zajedničke novogodišnje čestitke!
Opširnije >Dana 15.12.2021. održat će se Dan aktivnosti te će satnica biti skraćena prema priloženom rasporedu.
Opširnije >I ove godine dobili smo pozivnicu Prehrambeno – tehnološkog fakulteta u Osijeku i sudjelovali na 5. Noći znanosti…
Opširnije >RCK UTŠO 10. i 11. prosinca 2021. u okviru projekta VirtuOS sudjelovala je na dvodnevnoj ENTER konferenciji u splitskoj Spaladium areni.
Opširnije >Natječaj za zasnivanje radnog odnosa nalazi se u prilogu…
Opširnije >U subotu 11. prosinca 2021. u 09 sati održat će se besplatna slastičarska radionica u organizaciji Ugostiteljsko-turističke škole.
Opširnije >U Srednjoj strukovnoj školi Virovitica održana je radionica „Francuske slastice od hrustavog tijesta (Pâte à choux)“.
Opširnije >Predstavljanje visokih učilišta i sveučilišta za nastavak obrazovanja u organizaciji Karijernog centra RCK Ugostiteljsko-turističke škole.
Opširnije >U okviru projekta RCK VirtuOS naši nastavnici slastičarstva i prehrambeni tehnolozi usavršavali su rad s čokoladom.
Opširnije >Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek povodom Dana grada Osijeka za njegove građane organizira kuharsku i vinske radionice.
Opširnije >RCK Ugostiteljsko-turistička škola sudjelovala je na Danima otvorenih vrata EU projekata!
Opširnije >Održane su trodnevne radionice vezane uz izradu standarda zanimanja.
Opširnije >Danas je u knjižnici održano druženje uz poeziju. O suvremenoj hrvatskoj poeziji, govorila je prof. Ivan Đerđ-Dunđerović, a učenici su čitali odabrane tekstove.
Opširnije >
Više detalja o Valamar stipendiji nalazi se u dokumentima u prilogu
Opširnije >Održan je prvi sastanak Vijeća učenika u školskoj godini 2021./2022.
Opširnije >U prilogu objave nalaz se rezultati natječaja od 25. listopada 2021. godine.
Opširnije >1.Kuhar/ica – 1 izvršitelj/ica – puno radno vrijeme, na određeno do povratka radnice s porodiljnog dopusta
Opširnije >Kolona za Vukovar kreće večeras u organizaciji profesorice – savjetnice Gabriele Poslon naše odgajateljice iz Doma učenika Ugostiteljsko-turističke škole.
Opširnije >Naši strukovni učitelji kuharstva sudjelovali na MCA trening programu u splitskom Škmeru.
Opširnije >Proslava prvog Martinja organizirana je u praktikumu za eno-gastronomiju i agroturizam Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo u Trnavi.
Opširnije >Natječaj za naše učenike…
Opširnije >U sklopu manifestacije “Vino i gitare” u Đakovu održana je vinska radionica u okviru našeg RCK VirtuOS.
Opširnije >Natjecanje će biti organizirano prvu subotu u ožujku.
Opširnije >Dana 15.10. 2021. godine u organizaciji Učeničkog doma Vukovar organizirana je tradicionalna Fišijada – natjecanje u kuhanju fiša među učeničkim domovima iz 3 slavonske županije – Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske. Naravno, i mi smo se odazvali pozivu!
Opširnije >Dana 13. listopada 2021. uputili smo se u potragu za novim saznanjima o gradu Osijeku, gradu u kojem naši učenici borave većinu svog srednjoškolskog obrazovanja, a učinili smo to kroz superzabavnu aplikaciju Actionbound.
Opširnije >Od 11. – 18. listopada u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi obilježavamo “Dane kruha”
Opširnije >U ponedjeljak 11. listopada 2021. godine Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo održala je prvu radionicu projekta „Mala škola pripreme zdravih obroka“
Opširnije >U petak, 08.10.2021. bili smo domaćin četiri Međužupanijska stručna vijeća.
Opširnije >RCK UTŠO organizirala je u petak, 8. listopada 2021. godine u Hotelu Osijeku konferenciju usmjerenu na jačanje kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu.
Opširnije >Ugostiteljsko-turistička škola Osijek otvorila specijalizirani praktikum kuharstva i slastičarstva
Opširnije >U spomen na 5. listopada 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja UNESCO je proglasio Svjetskim danom učitelja!
Opširnije >Naši učenici i mentori osvojili dva zlatna i jedno srebrno odličje na međunarodnom natjecanju GATUS 2021.!
Opširnije >Kviz za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja !
Sudjeluju Erna Dizdarević, Lea Ušković i Lorena Stošić
Opširnije >
Psihofest, festival popularizacije psihologije, ove godine traje od 18.-26.09.2021.
Opširnije >Održali smo radni sastanak s partnerom na projektu VirtuOS Inkluzivnom kućom Zvono.
Opširnije >Učenici i nastavnici Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo sudjelovali su na Craft Beer Festivalu
Opširnije >Ženska soba je 1. rujna 2018. godine započela s provedbom projekta “Seksualno nasilje – edukacijski i prevencijski program“
Opširnije >Nastavnici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku i mentori kod poslodavaca vratili su se sa specijaliziranog školovanja u Cafa Wine School u Bordeauxu.
Opširnije >Nastavnici i mentori na pariškoj akademiji Le Cordon Bleu učili od renomiranih svjetskih chefova
Opširnije >Naši nastavnici posluživanja i mentori kod poslodavaca već sedam tjedana školuju se na prestižnoj akademiji Cafa Wine School u Bordeauxu!
Opširnije >Učenički servis prestaje sa zaprimanjem novih članova.
Opširnije >Desetak dana naši nastavnici i mentori marljivo uče i rade u Parizu na svjetski poznatoj kulinarskoj akademiji Le Cordon Bleu.
Opširnije >Naši učenici Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole i ovo ljeto su na stručnoj praksi u hotelima u Novigradu, Njivicama i Uvali Scott
Opširnije >U okviru projekta VirtuOS dva nastavnika našeg RCK na edukaciji su u Kul IN-u, međunarodnoj kulinarskoj školi.
Opširnije >Na ljetnom upisnom roku za prijam učenika prvih razreda srednjih škola …
Opširnije >Tisuće vinskih čaša prošlo je kroz osam pari ruku vrijednih učenica i učenika RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka koji se obrazuju u zanimanju hotelijersko-turistički tehničar, na prvoj ovogodišnjoj Večeri vina i umjetnosti
Opširnije >Bogati srijemski doručak posluživale su učenice iz Srednje strukovne škole Vinkovci, partnera Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek na 2. Srijemskom pjenušavom doručku,
Opširnije >Titulu najmaturanata generacije 2020./2021. primile su dvije djevojke – Ana Matizović iz 4. f razreda, smjer HTT i Josipa Markucić iz 3. e razreda, smjer kuhar.
Opširnije >Završeni su radovi u praktikumima škole partnera Srednje strukovne škole Vinkovci u Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijeku, u sklopu projekta VIRTUS
Opširnije >U okviru projekta VirtuOS strukovni nastavnici tehnolozi naše i partnerske škole u projektu bili su na edukaciji u ŠKMER Akademiji u Splitu, tema edukacije bila je: „Proizvodnja, sljubljivanje, kuhanje i posluživanje piva i s pivom.“
Opširnije >Maturanti naše škole jučer, 30. lipnja 2021. godine primili su svjedodžbe o završnom radu na svečanosti koja je organizirana njima u čast i proglašeni su najmaturanti generacije.
Opširnije >Trpezu dostojnu rimskoga imperatora pripremili su učenici kuharstva i slastičarstva Srednje strukovne škole Vinkovci na Rimskim danima
Opširnije >U okviru projekta VirtuOS osam nastavnika i mentora kod poslodavaca bili su na edukaciji u Sweet Lab Zagreb koju je održala predavačica Mirjana Špoljar …
Opširnije >Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja naša škola otvara iznimno puno mogućnosti za zapošljavanje jer se kuhari traže svugdje u svijetu. Imate li želje i volje, pridružite nam se!
Opširnije >I ove školske godine organizira se odlazak učenika na ljetnu praktičnu nastavu na more…
Opširnije >U sklopu promidžbenih aktivnosti učenici kuharstva Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole …
Opširnije >Slastičarstvo je jedna velika umjetnost koja nema granica. To je posao koji zahtijeva ogromnu količinu mašte, preciznosti i umjetnosti.
Opširnije >Jedanaest godina, svakog 18. studenog, učenici izražavaju počast Vukovaru, Gradu Heroju…
Opširnije >Desetero nastavnika Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka, škola partnera u projektu RCK VirtuOS i …
Opširnije >DODJELA PRIZNANJA UČENICIMA ZA OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA PJEŠAČENJEM OD OSIJEKA DO VUKOVARA
Opširnije >Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu posvećene okolišu
Opširnije >U priloženom dokumentu nalazi se raspored obrane završnih radova koji će se provoditi 7., 8. i 9. lipnja 2021. godine.
Opširnije >Školovanje u Ugostiteljsko-turističkoj školi započeo sam odabravši kuharstvo; to je zanimanje koje podrazumijeva tri godine srednjoškolskog obrazovanja.
Opširnije >Posjet s kojim je počela suradnja s najprestižnijom vinskom europskom regijom potpisivanjem ugovora o suradnji
Opširnije >Evo kako je izgledalo moje školovanje. Tijekom zadnjih dana osnovne škole u meni se vodila žestoka borba. Odabrao sam Ugostiteljsko-turističku školu Osijek što je, naravno, jasno jer tekst čitate na školskome blogu.
Opširnije >Kava nije običan napitak, barist joj daje okus i miris svojim potpisom
Opširnije >Jako smo ponosni na naše izvrsne učenike i njihove mentore…
Opširnije >Je li medijska pismenost jedna od ključnih vještina za život u moderno doba?
Opširnije >Većina učenika procjenjuje usmeno odgovaranje i pisanje testova …
Opširnije >Psiholog kao stručni suradnik u školi bavi se problematikom vezanom uz školu i sustav obrazovanja.
Opširnije >Oblik koji trenutno asocira na Osijek (i to ne samo upućenije poznavatelje kulture) svakako je meandar, a za to je zaslužan osječki slikar međunarodnog ugleda, Julije Knifer.
Opširnije >Na današnjim satima Hrvatskoga jezika i Poznavanja robe i prehrane, učenici 3.a razreda imali su promatrače…
Opširnije >Do kraja svibnja unutrašnji radovi u podrumu RCK …
Opširnije >Učenici 4.f i 4.h razreda sudjeluju na 18. međunarodnom sajmu …
Opširnije >Kako provjeriti autentičnost fotografije ?
saznaj na ovoj poveznici: https://www.medijskapismenost.hr/kako-provjeriti-autenticnost-fotografije/
Opširnije >Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole …
Opširnije >