VirtuOS - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Natrag Na Školu

Naziv projekta: VirtuOS - uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva

Naziv projekta: RCK VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva

Programski okvir: OP ULJP 2014-2020; Europski socijalni fond, UP.03.3.1.05. Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Nositelj: Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek

Partner: Osječko-baranjska županija – osnivač,

Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo,

Obrtnička škola Požega,

Srednja strukovna škola Vinkovci,

Strukovna škola Virovitica,

Sunčane toplice d.o.o. Bizovac,

HUP Zagreb d.o.o.,

Palisada d.o.o. Opatija,

Ekonomski fakultet i Filozofski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera    u Osijeku,

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“, Belišće.

Ukupna vrijednost projekta: 71.458.878,12 HRK

Cilj projekta: Unaprijediti kvalitetu obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS kroz jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i provedbu novih i moderniziranih obrazovnih programa za različite kategorije korisnika čime će se doprinijeti usklađivanju s potrebama tržišta rada, unapređenju praktičnih znanja i vještina i veće zapošljivosti u sektoru.

Ključne aktivnosti: Uspostava organizacije rada i razvoja RCK VirtuOS, razvoj i/ili unaprjeđenje te provedba programa redovitog strukovnog obrazovanja, formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih, jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora zaposlenih kod poslodavaca vezanih za provedbu programa redovitog strukovnog obrazovanja, odnosno formalnih i neformalnih programa za obrazovanje odraslih, promocija strukovnih zanimanja i rada RCK VirtuOS, aktivnosti promidžbe i vidljivosti te aktivnosti upravljanja projektom i administraciju.

Razdoblje provedbe: 27. ožujka 2020. godine – 27. prosinca 2023. godine

Novosti

12 listopada, 2021 | Lana Gubić Kučan

Mala škola pripreme zdravih obroka

U ponedjeljak 11. listopada 2021. godine Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo održala je prvu radionicu projekta „Mala škola pripreme zdravih obroka“

Opširnije >
8 listopada, 2021 | Lana Gubić Kučan

Konferencija „Ugostiteljsko-turistički VirtuOS-i → jačanje kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu“

RCK UTŠO organizirala je u petak, 8. listopada 2021. godine u Hotelu Osijeku konferenciju usmjerenu na jačanje kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu.

Opširnije >
27 rujna, 2021 | Lana Gubić Kučan

Međunarodno natjecanje GATUS 2021.

Naši učenici i mentori osvojili dva zlatna i jedno srebrno odličje na međunarodnom natjecanju GATUS 2021.!

Opširnije >
14 rujna, 2021 | Lana Gubić Kučan

Na radnom sastanku u Inkluzivnoj kući Zvono

Održali smo radni sastanak s partnerom na projektu VirtuOS Inkluzivnom kućom Zvono.

Opširnije >
9 rujna, 2021 | Lana Gubić Kučan

Učenici kuharstva i pekarstva oduševili posjetitelje Đakovo Craft Beer Festivala

Učenici i nastavnici Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo sudjelovali su na Craft Beer Festivalu

Opširnije >
25 kolovoza, 2021 | Lana Gubić Kučan

Slavonija i Baranja bogatija za 10 vrhunskih poznavatelja vinske kulture prestižne enološke akademije iz Bordeauxa!

Nastavnici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku i mentori kod poslodavaca vratili su se sa specijaliziranog školovanja u Cafa Wine School u Bordeauxu.

Opširnije >
17 kolovoza, 2021 | Lana Gubić Kučan

Nastavnici RCK Ugostiteljsko-turističke škole na sigurnom putu prema Michelinovoj zvjezdici

Nastavnici i mentori na pariškoj akademiji Le Cordon Bleu učili od renomiranih svjetskih chefova

Opširnije >
30 srpnja, 2021 | Lana Gubić Kučan

Edukacija nastavnika i mentora na prestižnoj sommelierskoj akademiji u Bordeauxu

Naši nastavnici posluživanja i mentori kod poslodavaca već sedam tjedana školuju se na prestižnoj akademiji Cafa Wine School u Bordeauxu!

Opširnije >
24 srpnja, 2021 | Ivana Draganić

Nastavnici RCK vješto usavršavaju kulinarska umijeća na Le Cordone Bleu u Parizu

Desetak dana naši nastavnici i mentori marljivo uče i rade u Parizu na svjetski poznatoj kulinarskoj akademiji Le Cordon Bleu.

Opširnije >
21 srpnja, 2021 | Lana Gubić Kučan

Dva nastavnika na edukaciji u Kul IN-u specijalizirat će talijansku kuhinju

U okviru projekta VirtuOS dva nastavnika našeg RCK na edukaciji su u Kul IN-u, međunarodnoj kulinarskoj školi.

Opširnije >
13 srpnja, 2021 | Ivana Draganić

Naši učenici sudjelovali u organizaciji Večeri vina i umjetnosti

Tisuće vinskih čaša prošlo je kroz osam pari ruku vrijednih učenica i učenika RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka koji se obrazuju u zanimanju hotelijersko-turistički tehničar, na prvoj ovogodišnjoj Večeri vina i umjetnosti

Opširnije >
13 srpnja, 2021 | Ivana Draganić

Učenice se pobrinule da bogati srijemski doručak bude na tanjuru, a pjenušci u čašama

Bogati srijemski doručak posluživale su učenice iz Srednje strukovne škole Vinkovci, partnera Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek na 2. Srijemskom pjenušavom doručku,

Opširnije >

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Dom učenika ugostiteljsko turističke škole

Grgura Čevapovića 26 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr