Slastičarske radionice „Izrada entremet torti“ - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Slastičarske radionice „Izrada entremet torti“

28 lipnja, 2023

Srednja strukovna škola Vinkovci 26. i 27. lipnja u okviru projekta RCK VirtuOS organizirala je dvodnevnu radionicu „Izrada entremet torti modernim tehnikama u slastičarstvu“ koju je vodila vrhunska slastičarka, višestruka državna pobjednica u slastičarstvu i dugogodišnja voditeljica slastičarnice hotela Esplanada u Zagrebu, Mirjana Špoljar.

Nastavnici slastičarstva, kuharstva i mentori kod poslodavaca sa područja naših pet županija imali su priliku upoznati se sa modernim trendovima u slastičarstvu. Ovim radionicama nastojimo osnažiti nastavnike slastičarstva i mentore kroz upoznavanje novih tehnika u slastičarstvu kako bi ih mogli prenijeti učenicima.

Entremet torte pripremaju se od niza komponenti, slagane su u slojevima uz mousse, glazuru i preljeve s finim slatkim ukrasima, a izrada zahtijeva izvođenje tradicionalnih, izvorno francuskih slastičarskih tehnika.

„Približili smo jedno moderno slastičarstvo polaznicima tj. nastavnicima slastičarstva, kuharstva, ujedno i mentorima i svi zajedno smo sklopili jedan prekrasan desert. Od izrade dekoracije do staklene glazure baš smo se potrudili da izvučemo što više iz ove dvodnevne radionice.“ – rekla je Mirjana Špoljar koja je nije samo uspješna slastičarka nego i poduzetnica koja svoje znanje prenosi diljem Hrvatske.

Ova radionica imala je humanitarni karakter te su izrađene torte donirane Dječjem domu za smještaj, njegu i skrb o djeci bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi „Sveta Ana“ u Vinkovcima.

Galerija fotografija

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr