Obnovljeni su praktikumi vinkovačke škole partnera u VIRTUS-u, slijedi opremanje - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Obnovljeni su praktikumi vinkovačke škole partnera u VIRTUS-u, slijedi opremanje

Ostale vijesti

12 rujna, 2022

Forest Art 2022

6 srpnja, 2021

Završeni su radovi u praktikumima škole partnera Srednje strukovne škole Vinkovci u Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, u sklopu projekta VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti.

Proteklih mjeseci intenzivno se radilo na infrastrukturi u praktikumima kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja, praktikumima za pomoćna zanimanja kuhar/slastičar, učionicama za kuharstvo, slastičarstvo i ugostiteljsko posluživanje.  U odnosu na staro stanje, u navedenim prostorima  promijenjene su sve instalacije, stolarija i sanitarije, odrađeni su keramičarski radovi i ugrađen je novi stropni ventilirajući sustav.

Izgrađena je i pristupna rampa za osobe s posebnim potrebama na učeničkom ulazu u školu i u praktikume za pomoćna zanimanja u kuharstvu i slastičarstvu.

Ovime je jedna faza radova na uspostavi infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti završena, a iduća je opremanje prostora novom, suvremenom opremom za ugostiteljstvo.

-Slijedi opremanje prostora novom i suvremenom opremom za slastičarstvo, kuharstvo i posluživanje poput parnih konvekcijskih uređaja,  indukcijskih ploča, štednjaka, pećnica, roštilja i sl.. Oprema bi trebala biti isporučena oko nove godine, a omogućit će da učenici stječu i unaprjeđuju svoja postojeća znanja u korištenju suvremene ugostiteljske opreme. U novim prostorima i na novim uređajima učenici će dobivati temelje za budući rad i bit će spremni odgovoriti na sve veće zahtjeve tržišta rada i poslodavaca, objašnjava voditelj Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek Andrej Kristek. Osim što će sve biti podređeno izvođenju suvremene nastave, vodilo se i računa o prilagodbi prostora za učenike s teškoćama u razvoju koji pohađaju školu i koji se obrazuju u pomoćnoga kuhara i pomoćnog slastičara.

Vrijednost radova u sklopu projekta VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti KK. 09.1.3.01.0020 je 2.460.339,49 kuna.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr