Aktivno smo sudjelovali na ENTER konferenciji - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Aktivno smo sudjelovali na ENTER konferenciji

12 prosinca, 2021

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek 10. i 11. prosinca 2021. u okviru projekta VirtuOS sudjelovala je na dvodnevnoj ENTER konferenciji u splitskoj Spaladium areni u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i partnera konferencije: Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Regionalni centri kompetentnosti Turističko-ugostiteljske škole Split, Obrtno tehnička škola Split te tvrtka Fortitudo Development. Konferencija se organizira u cilju razvoja i unapređenja odgojno-obrazovnog sustava i jačanja veza s povezanim industrijama. Ima razvojnu, edukacijsku i promocijsku ulogu za sve dionike odgojno-obrazovnog sustava koji na bilo koji način sudjeluju u ostvarenju potencijala visokomotiviranih i potencijalno darovitih učenika.

Ovaj multitematski i interaktivni događaj uključivao je više događanja istovremeno, kako bi se pronašlo nešto za svakoga: odgojno-obrazovne djelatnike različitih profila, učenike, roditelje, ali i širu javnost. U sklopu konferencije odvijala su se:

  • predavanja, paneli i izlaganja stručnjaka: Vještine budućnosti, izazovi sadašnjosti
  • studije slučaja i primjeri dobre prakse: Inovativne metode učenja i poučavanja
  • studije slučaja i primjeri dobre prakse: Projekti – alat za razvoj zajednice
  • promocija učeničkih projekata, proizvoda i ideja: Učenički projekti koje vrijedi vidjeti
  • natjecanja, promocije i predstavljanja: Nije škola jedino što uči
  • kutak za druženje i umrežavanje: Božićni duh u znanstvenom ruhu

Naše učenice Izabella Vitman i Barbara Hes imale su mogućnost predstaviti aktivnosti i projekte naše škole te vidjeti razne primjere dobre prakse u području odgoja i obrazovanja. Nakon konferencije i sastanka s ostalim Regionalnim centrima kompetentnosti u organizaciji RCK Turstičko-ugostiteljske škole Split, obišli smo kuharsku Akademiju ŠKMER te splitski Advent.

O regionalnim centrima kompetentnosti na konferenciji Enter pročitajte putem poveznica:

https://dalmacijaonline.hr/regionalni-centri-kompetentnosti-na-enteru-prikazali-atraktivnost-strukovnih-zanimanja/

https://dalmatinskiportal.hr/turizam/enter–rck-split-u-sektoru-turizma-i-ugostiteljstva-organizirao-kulinarski-sou-sa-zirojevicem-te-sandrom-i-danom-tahirevic/118424

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr