OSJEČKI FERIVI POLUMARATON – državno prvenstvo i glazbena smotra - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

OSJEČKI FERIVI POLUMARATON – državno prvenstvo i glazbena smotra

22 ožujka, 2024

20-ti put za redom Osijek će biti grad domaćin ljubiteljima trčanja.

U subotu nakon Uskrsa (13.travnja 2024.) ulice našeg grada preplavit će rijeka trkača željnih dobre energije, ravne trkačke trase, tople podrške građana i vrhunske organizacije Maraton kluba Hrvatski sokol.

Kako je Maraton klub zadobio povjerenje Hrvatskog atletskog saveza, ove će godine sama utrka ugostiti trkačku elitu koja će se boriti za poziciju na Državnom prvenstvu u polumaratonu (ekipno i pojedinačno).

Zasigurno će to biti još jedna utrka s najljepšim pogledom, uz paralelnu simbiozu s glazbom koja će ponovo zaživjeti uz stazu, te održavati ritam koraka trkačima.

Ono što ne može novac, to može srce građana Osijeka: povezati nesebično davanje, volontera, učenika, studenata, profesora, 300 glazbenih izvođača, članova sportskih klubova, ujediniti rad policije, vatrogasaca, članova Crvenog križa, udruga i svih građana koji će se toga dana naći na ulicama grada kako bi bili dio ovog jedinstvenog ozračja i interakcije.

Osječki Ferivi spektakulatno je odavno nadaleko poznat trkačima iz zemlje i izvan zemlje po srdačnim domaćinima, bogatim startnim paketima i odličnoj organizaciji. Većina trkača je davno zabilježila datum koji podebljava u svom sjećanju, svake godine, svako proljeće.

Osim polumaratonske dužine, ponovo će biti ponuđena i štafeta od 3 člana koji će trčati po 7 km, koja će startati zajedno s polumaratoncima u 9.00, ali i poznata utrka „Je l trčiš lega“ za sve koji žele kratku i brzu utrku ili posve rekreativno sudjelovati, u dužini od 5 km, sa startom u 9.15.

Podjela startnih paketa počet će u četvrtak, 11. travnja, a sama događanja, u petak, 12. travnja, u 20 sati počet će manifestacija predstavljanja najboljih trkača i dodjele posebnih Priznanja, uz rock koncert Kit Karson benda.

Neposredno prije proglašenja pobjednika 20. OFPM, 13.4. održat će se koncert poznatog osječkog benda „Echoes“, s početkom u 11 sati.

Ove će godine jedinstvena usluga biti ponuđena trkačima koji imaju malu djecu. Naime, svoju djecu će moći povjeriti studentima i profesorima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti koji će u Esseker centru za njih organizirati nezaboravne trenutke!

U popodnevnim satima, sa startom u 17 sati, na travnjaku kod ZOO vrta održat će se najžešće utrke, one dječje, gdje se očekuje 600 malih boraca koji su uvijek spremni dati zadnje atome snage za poziciju više.

Paralelno Ledo dječjim utrkama, OFPM će ugostiti utrku Dadatlon u kojoj će sudjelovati očevi i djeca svih uzrasta (od 0 do 99+godina), revijalno, od 18.45.

Sveukupno preko 1500 trkača, koji svake godine dolaze u pratnji članova obitelji, te u Osijeku turistički provedu cijeli vikend jer znaju da grad domaćin ima dušu i vrhunsku ponudu.

A ponuda grada domaćina je vikend iz snova! Naime, Gradski prijevoz putnika neizostavni je dio priče koji svim trkačima otvara mogućnost besplatnog putovanja gradskom ulicama od petka do nedjelje. Suradnja s Unikom d.o.o. prerasla je u novu dimenziju njihovim otvaranjem vrata ZOO vrta u subotu od 13-17 za sve trkača sa startnim brojem, te za svu djecu. Oni koji se žele pobliže upoznati s dalekom prošlosti Slavonije moći će u subotu obići Arheološki muzej do 16 sati i Muzej Slavonije do 18 sati. Park prirode Kopački rit turistička je destinacija koja sponzorira trkače brodskom vožnjom po močvarnim vodama Kopačkog rita, dok će Sportski objekti omogućit trkačima relaksaciju u Gradskim bazenima.

Svi koji žele detaljnije upoznati kulturno-povijesne znamenitosti grada imaju mogućnost dobiti od Turističke zajednice grada stručnog vodiča uz kojeg će se moći kronološki prošetati ulicama i dublje zaći u dušu grada.

OFPM će u travnju još jednom pečatiti Osijek kao grad sporta i Osječko-baranjsku županiju – regiju sporta, ali i kao grad koji nema premca po prepoznatljivoj slavonskoj duši koja još uvijek nesebično prepoznaje veličinu gostoprimstva i zajedništva.

Prijave za sve utrke su još otvorene na stranici stotinka.hr. I prijave za volontiranje također, kod pedagoga škole.

Trasa je posložena glazbenim izvođačima na 27 punktova. Trkači, auditorij i promatrači pozvani su zapljeskati! I svi glazbeni izvođači su volonteri!

Vi koji ćete pratiti nesvakidašnju utrku, dajte svoj glas iz petnih žila, od starta do cilja!

 

Tekst : Gabriela Poslon

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr