Dva nastavnika na edukaciji u Kul IN-u specijalizirat će talijansku kuhinju - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Dva nastavnika na edukaciji u Kul IN-u specijalizirat će talijansku kuhinju

21 srpnja, 2021

U okviru projekta VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i elementa jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika strukovni nastavnici kuharstva Miroslav Balažić iz Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek i Marija Bošnjak iz Srednje strukovne škole Vinkovci – partnerske škole u projektu, na edukaciji su u Kulinarskom Institutu Kul IN u periodu od 06.07. – 03.09.2021.

KUL IN je međunarodna kulinarska škola kojoj je glavni fokus stvaranje, istraživanje i promocija suvremenih koncepata pripreme i obrade hrane. Kulinarski Institut Kul IN inspiriran je izvrsnosti u svijetu kulinarstva kao predvodnik u školovanju sadašnjih i budućih kuhara i slastičara te uzdizanju kulinarskog zanimanja na sasvim novu razinu koji kroz inovativan pristup podučavanja potiče osobni razvoj svakog polaznika.

Program usavršavanja naših nastavnika realizira se teorijskim i praktičnim dijelom u prostorima sa svom modernom opremom. Odvija se u okviru 12 cjelina koje obuhvaćaju: prehrambenu industriju, sanitaciju i sigurnost, osnovne principe kuhanja i znanost o hrani, razumijevanje kulinarstva, proizvodnju slastica, jelovnike, recepte i upravljanje troškovima, prehranu, prezentaciju i ukrašavanje, management u ugostiteljstvu, održivu gastronomiju, pivarstvo, osnove enologije i kušanja vina, te specijalizirani engleski jezik za kulinarstvo.

Po završetku programa edukacije polaznici će specijalizirati talijansku kuhinju, njezine specifičnosti, tehnike obrade hrane, izradu recepata i jelovnika, prepoznavanje i korištenje tehnika i metoda, usavršiti propise i procedure te prepoznati mogućnost stvaranja i pokretanja vlastitog stila u izričaju kroz kulinarsku umjetnost.

Stečeno znanje prenosit će drugim kolegama nastavnicima, učenicima i polaznicima našeg RCK.

 

Autor fotografija: Kul IN

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr