GDi for Education Challenge 2024 - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

GDi for Education Challenge 2024

9 ožujka, 2024

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek jedna je od pobjednica GDi for Education Challenge 2024, natjecanja koje tvrtka GDi već nekoliko godina organizira za srednje škole diljem Hrvatske u sklopu našeg programa Učenje kroz GIS kako bi poduprla razvoj STEM-a u hrvatskim srednjim školama.

Ove godine izazov koji je bio postavljen nastavnicima i učenicima bio je zaštita voda, a Ugostiteljsko-turistička škola Osijek istaknula se kvalitetom projekta pod nazivom ‘…tko se jednom dravske vode napije…’. Taj projekt je nagrađen predavanjem g. Ratka Rudića, najtrofejnijeg hrvatskog trenera u povijesti i dr. Jurice Kovača, člana Vijeća Hrvatskog društva za zaštitu voda, počasnog člana Međunarodnog udruženja za vode i stručnjaka za strategije smanjivanja gubitaka vode u javnim vodooprskrbnim sustavima te besplatnim licencama za najnapredniji geoinformacijski sustav u svijetu ArcGIS i setom za  kemijsku analizu vode kojim će provesti svoj projekt.

Projekt su osmislili:

Danijela Josipović, nastavnica Poznavanja robe i prehrane

Darija Grabrović-Babić, nastavnica Biologije

Antonija Kristek Janković, nastavnica Poznavanja robe i prehrane

Ivan Bujadinović, nastavnik Geografije

U projektu će sudjelovati učenici Ugostiteljsko – turističke škole te će saznati odakle se crpi voda u Osijeku i na koji način se osigurava zdravstveno ispravna voda za piće. Također će saznati kako osječki Vodovod rješava problem arsena te što to znači. Kako bi istražili važne informacije posjetit će Vodovod Osijek i intervjuirati stručnjaka Dubravka Pichlera, mag. ing. techn., rukovoditelja RJ Proizvodnje vode koji je također uz ostale uvažene goste nazočio predstavljanju našeg projekta. Osim toga, posjetit ćemo i pročistač vode na Dravi te analizirati vodu na javnim mjestima. O rezultatima istraživanja obavijestit ćemo vas uskoro….

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr