Discovery tour – Italian gastronomy - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Discovery tour – Italian gastronomy

20 rujna, 2023

Učenici naše i partnerske Obrtničke škole Požega smjera kuhar i turističko-hotelijerski komercijalist od 27. kolovoza do 09. rujna pripremali su se za natjecanja u okviru projekta VirtuOS.

Desetodnevne pripreme su se održavale u CAST Alimenti institutu u Bresciji, Italija. U pripremama je sudjelovalo 19 učenika u pratnji nastavnika.

Program naziva Discovery tour – Italian Gastronomy obuhvaćao je uvod u tradicionalno talijansko slastičarstvo, osnove pekarstva, izradu svježe punjene i vučene tjestenine, izradu duge tjestenine, pripremu različitih jela, uvod u svijet natjecanja i samo natjecanje.

Uz teoretski dio svakodnevno su imali i praktični, a edukacija je  završila radom u grupama tijekom kojeg su učenici pripremali recepte – cappelletti iz regije Emilia Romagna, špagete carbonara te  desert na tanjuru. Četveročlani žiri sastavljen od chefova iz područja kuharstva i slastičarstva svakoj je grupi dao povratnu informaciju o pripremljenom jelu.

Pobjednici natjecanja bili su učenici: Dora Gici, Ante Jure Marušić, Marija Prlić, Nina Štimac i Josip Domazet.

Osim teorijskog i praktičnog dijela imali su priliku posjetiti poznatu slastičarnicu i vidjeti kako funkcionira moderan slastičarski laboratorij, te upoznati postupke skladištenja i čuvanja, kao i pripremu torti u jednoj od najboljih slastičarnica. Obišli su i Veneciju kako bi se upoznali s lokalnim proizvodima, posjetili poznatu ribarsku tržnicu, odnosno prepoznali važnost regionalnih kuhinja talijanske gastronomije, a obišli su  su i tvornicu tjestenine nastavno na edukaciju pripreme tjestenine.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr