UGOBOŽIĆNA PRIREDBA ZA MALIŠANE - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

UGOBOŽIĆNA PRIREDBA ZA MALIŠANE

23 prosinca, 2022

Dugogodišnja tradicija po kojoj odgajatelji i učenici pripremaju božićnu predstavu za djecu zaposlenika Ugostiteljsko-turističke škole i doma nastavila se nakon trogodišnje stanke uzrokovane štrajkom i koronom. Jedina je razlika što smo ovaj put predstavu izvodili u prostoru škole, dok se prethodno izvodila u prostorima doma.

Kad smo čuli da ove godine radimo predstavu, bacili smo se na posao. Potraga za odgovarajućim tekstom nije urodila plodom, pa smo napisali originalni dramski tekst inspiriran prije svega našim učenicima i njihovoj sklonosti nestašluku i humoru. Također, ideja vodilja bila je da napravimo predstavu koja je interaktivna i poziva mališane da i sami budu dio nje. Vjerovali smo da će takav format biti zanimljiv svim dobnim skupinama i, koliko smo vidjeli, upalilo je.

Prof. Poslon je s učenicama Norom Solić (klavijature) i Ivonom Podobom (flauta) uvježbala pjesmu Bijeli Božić, kojom su otvorile priredbu i zagrijale srca publike. Čestitamo djevojkama na prekrasnoj izvedbi!

Nakon toga palicu su preuzele naše glumice; Petra Rakušić, Vanesa Tunanović i Viktorija Delić fantastično su  upriličile luckaste i razigrane vilenjake koji čine sve da razvedre Djeda Božićnjaka (Doroteja Mikuličić), koji je pao u „depru“ jer sva djeca žele samo stvari za sebe. Na kraju u tome i uspiju, naravno, samo zahvaljujući mališanima u publici koji su pjesmom i plesom širili božićni duh veselja i darivanja.

No, koliko su važni bili oni na sceni, toliko su važni bili i oni iza scene, poput naše učenice Mie Vešligaj, koja je obnašala ulogu DJ-a i majstora zvuka te se pobrinula da predstava prođe u veselom tonu.

I naravno, kako se kaže, šećer na kraju – učenik UTŠO i dobar prijatelj naših domskih učenica, Matija Vidaković, obukao je odijelo Djeda Božićnjaka i obradovao mališane podjelom prigodnih darova i fotkanjem s Djedicom.

Veeeeeelika hvala svima koji su sudjelovali u stvaranju i izvedbi priredbe, hvala na trudu, hvala na dobrom raspoloženju i na ovom divnom iskustvu, jer nema ništa ljepše nego kad se udružimo da uveselimo nekog drugog. To i jest smisao Božića, zar ne?

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr