Stručno usavršavanje u Brew School - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Stručno usavršavanje u Brew School

17 listopada, 2022

Kako Velika Britanija ima dugačku povijest pivarstva i mnogo malih pogona za proizvodnju piva, upravo iz tog razloga u Bakewell smo poslali nastavnike Silviju Bašić Palković iz RCK Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Andreju Drkulec iz Obrtničke škole Požega, Krunoslava Biberovića iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo i pivara Marka Tandarića iz obiteljske craft pivovare Mali Div.

Tijekom tečaja polaznici će usvojiti znanja o sirovinama, kuhanju craft piva, proučavanju svih aspekata pivarstva, komercijalnom pivarstvu, kontroli procesa, upravljanju kvalitetom, senzorskoj i mikrobiološkoj procjeni, fermentaciji, naprednim vještinama i tehnikama kuhanja, stilovima piva, razvoju recepture, važnosti hmelja i novostima u uzgoju hmelja, brendiranju i marketingu, ambalaži te pakiranju proizvoda.

O tim temama će učiti od poznatih britanskih pivara tijekom 14-dnevnog intenzivnog tečaja. U tečaj su uključeni i posjeti pivovarama.

Sukladno potrebama na tržištu namjera nam je sudjelovati u popularizaciji proizvodnje i posluživanja piva i bit ćemo škola koja će imati mini pivovaru gdje će nastavnici, učenici i svi zainteresirani moći steći kompetencije potrebne za Pivskog sommeliera. Ovu aktivnost stručnog usavršavanja provodimo u okviru projekta RCK VirtuOS u sklopu jačanja kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i mentora kod poslodavaca.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr