Ivan Vučić, student enogastronomije - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Ivan Vučić, student enogastronomije

1 veljače, 2023

Ivanova priča počinje ranim interesom za turizam i ugostiteljstvo. Na početku školovanja odlučio se za konobara zato što mu se u tom trenutku to činilo zanimljivim, međutim shvatio je da želi nešto više. Dobio je mnogo savjeta i preporuka da nastavi dalje te je nakon završetka trogodišnjeg smjera upisao i četvrtu godinu za turističko-hotelijerskog komercijalista.

 

Profesor Zlatko Dundović predavao mu je posluživanje tri godine i jako mu je zahvalan na svemu što ga je naučio iz područja posluživanja jer je najviše podučavao na temelju iskustava i uvijek je davao korisne savjete.

Najviše mu se svidjelo što su dobivali priliku odlaska na praktičnu nastavu na kojoj su se susretali s turistima iz cijelog svijeta te tako stekli sposobnost i određenu odgovornost za obavljanje posla. Najviše znanja prenijeli su mu upravo profesori struke i mentori s praktične nastave koji su mu pokazali sve tehnike i vještine kojima se sada i koristi, ali pomoglo je i sudjelovanje na raznim natjecanjima i edukacijama.

 

Od početka školovanja odrađivao je praksu u hotelu Osijek, a dvije godine i ljetnu praksu na otoku Krku u Njivicama. U godini prije upisa četvrte godine radi je u Opatiji u hotelu Milenij. Tijekom četvrte godine odrađivao je praktičnu nastavu u Boutique Hotelu Tvrđa, a nakon polaganja državne mature upisao je Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi, smjer enogastronomije. Vjeruje kako struka daje mnogo mogućnosti i velik je spektar zanimanja u području enogastronomije, ali najviše ga zanima područje gastronomije, fine dining , kao i područje enologije.

Tvrdi kako je Hrvatska zbilja prekrasna zemlja i nudi mnogo mogućnosti u području turizma, naravno ima prostora za napredak i poboljšanje usluge, uz razne edukacije zaposlenika. Slavonija je donedavno bila  zaboravljena, no danas zbog velike gastronomske ponude i zbog same ljepote kraja, počela se isticati kao turistička destinacija.

Iz današnje perspektive zaključuje kako je najvažnije postaviti cilj do kojega netko želi doći, iskoristiti prilike koje se pružaju tijekom školovanja. Uz stalnu motivaciju, edukaciju i savjete profesora cilj će se sigurno ostvariti!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr