Pâte à choux - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Pâte à choux

5 prosinca, 2021

4. prosinca 2021. u Strukovnoj školi Virovitica održana je radionica na temu „Francuske slastice od hrustavog tijesta (Pâte à choux)“. Ovu zanimljivu edukaciju održala je Ružica Šošić nastavnica slastičarstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, polaznica Le Cordon bleu akadamije u Parizu koja se dodatno usavršavala u okviru projekta RCK VirtuOS. Sudionicima edukacije strukovnim nastavnicima kuharstva i slastičarstva, te učenicima koji se obrazuju za zanimanje slastičar predstavljene su i opisane slastice nakon čega su pristupili praktičnoj izradi.

Izrađivali su čokoladne eklere, raspucane princes krofne punjene chantilly kremom s mascarpone sirom i limetom, modernu verziju tradicionalnog paris brest kolača, male profiterole s šećernim kuglicama i dekoraciju od lješnjaka.

Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo radionicom, prenesenim znanjem i naučenim koje će primjenjivati u daljnjem radu u nastavi.

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr