Srednja strukovna škola Vinkovci i RCK VirtuOS na europskoj pozornici - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Srednja strukovna škola Vinkovci i RCK VirtuOS na europskoj pozornici

15 studenoga, 2021

AEHT-e (European Assocation of Hotel and Tourism schools) je europsko udruženje ugostiteljskih i turističkih škola u čijem je članstvu preko 300 škola članica iz cijele Europe. Od 1. studenog do 6. studenog 2021. godine u Tallinnu, u Estoniji,  održana je 34. godišnja konferencija i natjecanje.  Preko 540 sudionika, 83 škole iz 20 država članica, te 250 učenika koji su se natjecali u 11 turističkih i ugostiteljskih disciplina: Barista, Coctail, Culinary Art, Decathlon, Front Office, Hospitality Management, Pastry, Restaurant Service, Strategic Thinking, Tourist Destination i Wine Service. Svaka disciplina ima glavnog sudca, stručnjaka u svom području imenovanog od predsjedništva AEHT-e koji je zadužen za organizaciju i uspješno održavanje natjecanja u svojoj disciplini. Osim organizacije i održavanja natjecanja dužnosti glavnih sudaca su i odabir članova za prosudbeno povjerenstvo, određivanje teme i zadataka natjecanja, koordinacija s školom domaćinom natjecanja, priprema prostora natjecanja, podjela medalja natjecateljima i svega što je povezano s disciplinom. Glavni sudci se imenuju na višegodišnji mandat.

Srednja strukovna škola Vinkovci je član AEHT-e od 2010. g  i od 2011. g svake godine sudjeluje na godišnjoj konferenciji u studenom  koja se uvijek održava u drugoj državi članici. Strukovni nastavnik slastičarstva Ružica Šošić od 2011. g na natjecanje vodi učenike iz slastičarstva s velikim uspjehom, te od 2014. g  na natjecanju sudjeluje i kao sudac u disciplini Slastičarstvo što je izniman uspjeh jer je nastavnica Šošić bila jedini nastavnik iz Hrvatske koji je uspio ući u Prosudbeno povjerenstvo na AEHT-i.

U ožujku 2021. nastavnica Šošić je dobila ponudu za mjesto glavnog sudca za disciplinu Slastičarstvo što je bilo veliko priznanje za nju i za Srednju strukovnu školu Vinkovci. Naime, dotadašnji višegodišnji sudac iz Luxemburga, Ronny Thill je predložio nastavnicu kao najbolji izbor za to mjesto pošto je on preuzeo dužnost glavnog tajnika AEHT-e. Nastavnica je prihvatila ponuđenu poziciju glavnog sudca za disciplinu Slastičarstvo i na ovogodišnjoj konferenciji je predstavljena svim sudionicima kao glavni sudac za Slastičarstvo za buduća natjecanja.

Iznimno smo ponosni što je uopće netko iz Hrvatske, a pogotovo iz Vinkovaca prepoznat kao stručnjak za takvu poziciju. Želimo joj puno uspjeha u budućem radu i sigurni smo da će dostojno predstaviti našu školu, grad, županiju, regiju i zemlju. Ovo je još jedan dokaz da Srednja strukovna škola Vinkovci ima nastavnike na europskoj razini, a znanja i vještine koje će kolegica Šošić steći kroz projekt RCK Virtous će dodatno etablirati školu i RCK.

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr