Andrej Kristek, kuhar - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Andrej Kristek, kuhar

28 prosinca, 2021

Naš sadašnji ravnatelj Andrej Kristek Ugostiteljsko-turističku školu završio je 1999. godine, smjer kuhar. Nastavnici struke bili su mu profesori Jelić, Milanović i Vitić. Osnovna znanja stekao je u školi uz vrlo kvalitetne nastavnike. S nama je podjelio jednu vrlo zanimljivu anegdotu iz doba svoga školovanja; u razredu je tada bilo 34 učenika. Profesor im je u šali rekao da idući puta donesu meso s kolinja što su oni stvarno i učinili te su od toga napravili veliku gozbu za cijelo Nastavničko vijeće. Nakon tri godine srednjoškolskog obrazovanja u kuharskom smjeru, upisao je 4. godinu smjera HTT. Nakon toga je, na Filozofskom fakultetu, upisao studij Knjižničarstva i hrvatskog jezika. Iako se htio školovati  u Opatiji, želio je ostati u Slavoniji. Kao još jedno prelijepo iskustvo iz školskih dana izdvaja ljetnu praksu u Omišlju gdje su se zabavili i mnogo toga naučili.

Naš ravnatelj sudjelovao je na školskom natjecanju u kuhanju čobanca na kojemu je osvojio 1. mjesto. Također je sudjelovao na na državnom gastro natjecanju u Zagrebu gdje je škola odnijela 2. mjesto. 2005. godine zaposlio se u našoj školi kao nastavnik kuharstva. Za njega je kuhinja odmor i razbibriga. Našim učenicima poručuje kako je u životu važno odabrati ono što je za nas dobro i ono što zaista želimo i volimo, odnosno u čemu uživamo.

Kao ravnatelj susreo se s novim izazovima, a izdvaja kako je jedan od njih upravo u tijeku.  Regionalni centar kompetentnosti projekt je koji se u Slavoniji pokušava usredotočiti na sve prirodne ljepote koje naša Slavonija nudi te  se samim time  pokušava i povećati kapacitet ugostiteljskih objekata.

Barbara Hes

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr