Sudjelovali smo na Croatian Sport and Health Tourism Expo - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Sudjelovali smo na Croatian Sport and Health Tourism Expo

18 listopada, 2022

Sudjelovali smo na edukativnom skupu na temu sportskog i zdravstvenog turizma koji se u Osijeku održavao se od 11.-13. listopada 2022. u organizaciji Lux promocije, uz generalno pokroviteljstvo Grada Osijeka te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva zdravstva, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i uz partnerstvo uglednih institucija.

Cilj organizatora bio je putem edukacije i stručno-znanstvenih predavanja pružiti kvalitetne informacije o trenutnom stanju, mogućnosti planiranja i rješavanju problematike poslovne zajednice.

Budući da je segment sportskog i zdravstvenog turizma na svojim početcima i u svijetu, ovi atraktivni oblici turizma imaju jednaku mogućnost razvoja širom Hrvatske, na što je skup i ukazivao.

Prisustvovali smo zanimljivim panel raspravama poput Razvoja turizma treće dobi, Nastupa nogometne reprezentacije na nogometnom prvenstvu 2022. i međunarodne promocije putem nogometa te Organizacije sportskih manifestacija kao potencijala razvoja sportskog turizma, zanimljivim predavanjima istaknutih pojedinaca i dionika uključenih u sportski i zdravstveni turizam od predstavnika ministarstava, lokalnih i regionalnih vlasti, fakulteta, visokih škola, zdravstvenih ustanova, udruga, agencija, organizatora najvećih sportskih i zdravstvenih manifestacija, projekata i sl.

Učenici su imali priliku upoznati se sa važnim i temeljnim aktivnostima te mogućnostima koje se nude djelatnicima u turizmu i potencijalima razvoja sportskog i zdravstvenog turizma. Također, uvidjeli su primjere dobre prakse ovih selektivnih oblika turizma.

Ova aktivnost odvijala se u okviru projekta RCK VirtuOS.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr