Sudjelovali smo na Croatian Sport and Health Tourism Expo - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Sudjelovali smo na Croatian Sport and Health Tourism Expo

Ostale vijesti

15 studenoga, 2022

Radionica Jednostavni menu

14 studenoga, 2022

Vinska radionica na Principovcu

18 listopada, 2022

Sudjelovali smo na edukativnom skupu na temu sportskog i zdravstvenog turizma koji se u Osijeku održavao se od 11.-13. listopada 2022. u organizaciji Lux promocije, uz generalno pokroviteljstvo Grada Osijeka te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva zdravstva, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i uz partnerstvo uglednih institucija.

Cilj organizatora bio je putem edukacije i stručno-znanstvenih predavanja pružiti kvalitetne informacije o trenutnom stanju, mogućnosti planiranja i rješavanju problematike poslovne zajednice.

Budući da je segment sportskog i zdravstvenog turizma na svojim početcima i u svijetu, ovi atraktivni oblici turizma imaju jednaku mogućnost razvoja širom Hrvatske, na što je skup i ukazivao.

Prisustvovali smo zanimljivim panel raspravama poput Razvoja turizma treće dobi, Nastupa nogometne reprezentacije na nogometnom prvenstvu 2022. i međunarodne promocije putem nogometa te Organizacije sportskih manifestacija kao potencijala razvoja sportskog turizma, zanimljivim predavanjima istaknutih pojedinaca i dionika uključenih u sportski i zdravstveni turizam od predstavnika ministarstava, lokalnih i regionalnih vlasti, fakulteta, visokih škola, zdravstvenih ustanova, udruga, agencija, organizatora najvećih sportskih i zdravstvenih manifestacija, projekata i sl.

Učenici su imali priliku upoznati se sa važnim i temeljnim aktivnostima te mogućnostima koje se nude djelatnicima u turizmu i potencijalima razvoja sportskog i zdravstvenog turizma. Također, uvidjeli su primjere dobre prakse ovih selektivnih oblika turizma.

Ova aktivnost odvijala se u okviru projekta RCK VirtuOS.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Dom učenika ugostiteljsko turističke škole

Grgura Čevapovića 26 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr