Craft Beer Festival u Đakovu - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Craft Beer Festival u Đakovu

Ostale vijesti

12 rujna, 2022

Forest Art 2022

5 rujna, 2022

Partnerska Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova prošloga vikenda 02. i 03. rujna 2022. sudjelovala je na Đakovo Craft Beer Festivalu koji se održao po treći puta u organizaciji Grada Đakova, Turističke zajednice grada Đakova i Black Hat craft pivovare Đakovo uz podršku Osječko-baranjske županije i Hrvatske turističke zajednice.

U predivnom ambijentu Strossmayerovog perivoja posjetitelji su mogli kušati dvadesetak vrsta piva iz proizvodnje deset craft pivovara. Za slane zalogaje pobrinula se SSŠ Antuna Horvata s preko deset vrsta slanih proizvoda koji se izvrsno slažu s pivom.

Učenici kuhari zajedno s nastavnicima mentorima su pripremili sve proizvode koje su prezentirali na štandu za posjetitelje koji su ih imali priliku kušati. Odgovarali su na pitanja o pripremi slanih proizvoda poput pivskih štapića, mašnica s različitim posipima, pizza, kiflica s različitim punjenjem i bez punjenja, pogačica s čvarcima, krekera s nekoliko vrsta brašna i sjemenki, različitih vrsta piroški, nekoliko vrsta slanih štapića, a podijelili su i nekoliko recepata. Učenici su promovirali ugostiteljsko-turistička zanimanja za koja obrazujemo u Regionalnom centru kompetentnosti, kao i aktivnosti u okviru projekta RCK VirtuOS. Imali su priliku komunicirati s domaćim posjetiteljima i stranim turistima, što će im kasnije sigurno dobro doći u poslu kojim se budu bavili.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr