RCK i dionici izrađuju nove standarde zanimanja! - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

RCK i dionici izrađuju nove standarde zanimanja!

26 studenoga, 2021

RCK Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek započela s procesom izrade novih obrazovnih programa

U okviru projekta VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva (UP.03.3.1.05.0006) krenule su ključne aktivnosti projekta vezane uz razvoj standarda zanimanja na HKO razini 5. Tako se ovaj tjedan, od 24. do 26. studenog provode radionice u suradnji s Algebrom u okviru kojih će se razvijati slijedeći standardi zanimanja: slastičar specijalist, kuhar nutricionist, konobar specijalist i specijalist destinacije kontinentalnog turizma. Cilj budućih programa je uvesti inovativne metode u sustav strukovnog obrazovanja na svim razinama i osigurati privlačne, fleksibilne i zanimljive programe pomoću kojih će se ostvariti usklađenost s potrebama i zahtjevima tržišta rada.

Ova aktivnost kroz radne skupine okupila je eminentne stručnjake iz sektora turizma i ugostiteljstva u svojstvu dionika i članova. Riječ je o nastavnicima struke, poslodavcima, osnivačima, razvojnim agencijama, strukovnim udruženjima, visokim učilištima i svim ostalim dionicama tržišta koji horizontalno i vertikalno osiguravaju prohodnost kroz obrazovni sustav, djeluju na tržištu rada i sudjeluju u procesu zapošljavanja. Na standardu zanimanja radit će stručnjaci iz OBŽ-a, Sveučilišta, akademija, HGK, muzeja, udruga za zaštitu prirode, lokalnih i regionalnih TZ-ova ali i gospodarskih subjekata poput Francka, Aminessa, Hotela Esplanada, Hotela Osijek, Hotela Waldinger, Solarisa, Arrive i ostalih koji mogu pridonijeti u tome da se razviju programi kreirani za provedbu učenja temeljenog na radu i što kvalitetnijeg upošljavanja po završetku obrazovnog procesa.

U slijedećem periodu intenzivno će se nastaviti u smjeru razvoja standarda kvalifikacija, strukovnih kurikuluma, individualiziranog programa za osobe s invaliditetom, moderniziranih programa obrazovanja odraslih i programa cjeloživotnog učenja. Već idući tjedan na redu su radionice vezane uz razvoj neformalnih programa obrazovanja odraslih.

Ukupna vrijednost projekta uspostave regionalnog centra kompetentnosti VirtuOS je 71.458.878,12 kuna i sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr