U okviru projekta RCK VirtuOS učenici i nastavnici Srednje strukovne škole Vinkovci na 35. AEHT natjecanju - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

U okviru projekta RCK VirtuOS učenici i nastavnici Srednje strukovne škole Vinkovci na 35. AEHT natjecanju

25 listopada, 2022

Učenici i nastavnici partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci su sudjelovali na 35.  godišnjoj AEHT konferenciji i natjecanju. Ove godine domaćin je bila škola Open Panzini koja se nalazi u Senigalliji, u Italiji. U razdoblju od 17.10.2022. do 21.10.2022. godine održana su natjecanja iz 11 ugostiteljskih i turističkih disciplina: Barista, Cocktail, Culinary Art, Decathlon, Front Office, Hospitality Management, Pastry, Restaurant Service, Strategic Thinking, Tourist Destination i Wine Service. Pored natjecanja u Panzini City Village su održani brojni masterclassovi i Marche Expo – turistički sajam koji je objedinio ponudu lokalnih proizvođača hrane i vina iz regije Marche.

Na natjecanju je sudjelovalo 20 europskih škola koje obrazuju učenike u sektoru turizam i ugostiteljstvo te je ovogodišnja AEHT brojala oko 1000 sudionika.

Učenice Srednje strukovne škole Vinkovci su se natjecale u disciplinama Front Office – Mihaela Mišković, mentor Mirjana Jakšić, Tourist Destination – Nina Kadoić, mentor Maja Vidić i Wine Service – Iva Ištvan, mentor Hrvoje Blažinkov. Učenice su zadovoljne svojim sudjelovanjem na natjecanju i naglašavaju kako im je natjecanje omogućilo stjecanje novih znanja i unapređenje  njihovih vještina.

Kao škola i partner u projektu RCK VirtuOS iznimno smo ponosni na kolegicu Ružicu Šošić koja je glavni sudac za disciplinu Slastičarstvo. Ovo je izniman uspjeh, kako za školu tako i za RCK VirtuOS jer je nastavnica Šošić jedini nastavnik iz Hrvatske koji je uspio ući u Prosudbeno povjerenstvo na AEHT-i.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr