Što radi psiholog? - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Što radi psiholog?

Ostale vijesti

7 svibnja, 2021

Psiholog kao stručni suradnik u školi bavi se problematikom vezanom uz školu i sustav obrazovanja.

Najveći dio posla psihologa odnosi se na neposredan odgojno-obrazovni rad s učenicima. Učenici naše škole su adolescenti koji u ovom životnom razdoblju prolaze kroz tjelesne, kognitivne, emocionalne i socijalne promjene. Sve mlade osobe doživljavaju slične promjene, ali na njih reagiraju na različite načine te im je potrebna potpora vršnjaka, nastavnika, roditelja i stručnih suradnika.

Psiholog u radu s učenicima provodi individualna i grupna savjetovanja pri čemu im pomaže savladati probleme poput slabog školskog uspjeha, teškoća u učenju, problema u odnosima s vršnjacima i drugim osobama iz okoline i obiteljskih problema.

Osim savjetodavnog rada psiholog provodi radionice za prevenciju nepoželjnih ponašanja, jačanje samopoštovanja, razvijanje socijalnih vještina i o drugim temama po dogovoru s učenicima i nastavnicima.

U cilju razvoja potencijala mladih osoba psiholog surađuje s nastavnicima i roditeljima. Učenik, nastavnik ili roditelj na razgovor kod psihologa može doći samoinicijativno, na poziv psihologa ili po nečijoj preporuci.

Česte su zablude da kod psihologa idu samo oni s kojima „nešto nije u redu“ kao i to da psiholog tijekom savjetovanja „daje recept“ kako riješiti problem, no ponekad je potrebna samo stručna pomoć osobe koja će problem sagledati iz drugog kuta i pomoći Vam da ustrajete u njegovom rješavanju.

 

Psihologinja:

Tanja Kelava

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Dom učenika ugostiteljsko turističke škole

Grgura Čevapovića 26 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr