Sudjelovali smo na Dubrovnik Expo - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Sudjelovali smo na Dubrovnik Expo

Ostale vijesti

15 studenoga, 2022

Radionica Jednostavni menu

14 studenoga, 2022

Vinska radionica na Principovcu

13 studenoga, 2022

Naši maturanti i članovi projektnog tima sudjelovali su na specijaliziranom događaju Dubrovnik Expo.

Dubrovnik EXPO je centralni događaj u regiji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje gospodarstvenike, visoko obrazovne institucije, mlade i ostale zainteresirane dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata.

Održavao se od 3.-5. studenog 2022. godine u Dubrovniku, u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik.  Na Dubrovnik EXPO-u sudjelovale su srednje škole i regionalni centri kompetentnosti, učilišta i fakulteti, predstavnici različitih institucija – MZO, MINTS, ASOO, HZZ, HGK i druge), zatim različite tvrtke i dionici poput turističkih zajednica, predstavnika lokalne i regionalne samouprave i udruga.

U okviru centra Rixos, odvijale su se različite aktivnosti poput panela, predstavljanja i predavanja.

Sa svrhom promocije regionalnog centra kompetentosti, EU projekta RCK VirtuOS i strukovnih zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva za koje obrazujemo u okviru RCK UTŠO i škola partnera, organiziran je izlagački prostor na kojem su tijekom cijelog događaja sudjelovale naše učenice i članovi projektnog tima dajući informacije o RCK UTŠO i partnerima, projektnim aktivnostima, dosadašnjoj realizaciji i planovima ovisno o upitima (druge srednje škole, učenici, fakulteti, institucije, tvrtke).

Mogućnosti i značaj RCK VirtuOS s naglaskom na promociju strukovnih zanimanja, turističke potencijale i važnost kontinuiranog cjeloživotnog obrazovanja  predstavili smo sudjelovanjem u panelima Agroturizam – novi način putovanja u okviru kojeg smo predstavili novorazvijene programe obrazovanja odraslih, značaj umrežavanja dionika (naročito sa OPG-ovima i turističkim gospodarstvima) i slikovnicu „Čarobna gastro priča Baranje“ koja najmlađe educira o važnosti lokalnih namirnica, o autohtonim jelima koja volimo, o kuharima i slastičarima….

Zanimljivo i korisno je bilo sudjelovati na panelima, predavanjima i okruglom stolu:

  • RADNA SNAGA BUDUĆNOSTI – KAKO UPRAVLJATI KADROVIMA?
  • BUDUĆI UTJECAJ I ULOGA RCK NA LOKALNOM TRŽIŠTU RADA – PERSPEKTIVA ZA RAZVOJ RCK-OVA
  • KOLIKO TURIZMA JE PREVIŠE TURIZMA?
  • PRILIKE ZA FINANCIRANJE RAZVOJA TURISTIČKOG SEKTORA EUROPSKIM FONDOVIMA
  • DVA LICA TIK TOKA
  • KAKO DO STUDIJA U INOZEMSTVU UZ BHV EDUCATION
  • BIOTEHNIŠKI IZOBRAŽEVALNI CENTER LJUBLJANA, SLOVENIJA – PREDSTAVLJANJE

gdje smo dobili korisne informacije za daljnji rad RCK, podijelili naše dosadašnje iskustvo, naučili nove dimenzije promidžbenih mogućnosti društvenih mreža i interneta, uspostavili suradnju za buduće aktivnosti karijernog centra i sustava kvalitete u okviru RCK VirtuOS projekta.

Naše učenice iskoristile su ovaj specijalizirani događaj i informirale se o mogućnostima nastavka obrazovanja ne nekom od učilišta, veleučilišta ili fakulteta, te dale nekoliko prijedloga za proširenje liste ustanova koje trebamo pozvati u na naš događaj u Osijek.

Fotogalerija: Izvor ˝Dubrovnik EXPO-a˝ i Centar za karijere mladih Dubrovnik te RCK UTŠO

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Dom učenika ugostiteljsko turističke škole

Grgura Čevapovića 26 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr