Sudjelovali smo na Dubrovnik Expo - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Sudjelovali smo na Dubrovnik Expo

13 studenoga, 2022

Naši maturanti i članovi projektnog tima sudjelovali su na specijaliziranom događaju Dubrovnik Expo.

Dubrovnik EXPO je centralni događaj u regiji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje gospodarstvenike, visoko obrazovne institucije, mlade i ostale zainteresirane dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata.

Održavao se od 3.-5. studenog 2022. godine u Dubrovniku, u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik.  Na Dubrovnik EXPO-u sudjelovale su srednje škole i regionalni centri kompetentnosti, učilišta i fakulteti, predstavnici različitih institucija – MZO, MINTS, ASOO, HZZ, HGK i druge), zatim različite tvrtke i dionici poput turističkih zajednica, predstavnika lokalne i regionalne samouprave i udruga.

U okviru centra Rixos, odvijale su se različite aktivnosti poput panela, predstavljanja i predavanja.

Sa svrhom promocije regionalnog centra kompetentosti, EU projekta RCK VirtuOS i strukovnih zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva za koje obrazujemo u okviru RCK UTŠO i škola partnera, organiziran je izlagački prostor na kojem su tijekom cijelog događaja sudjelovale naše učenice i članovi projektnog tima dajući informacije o RCK UTŠO i partnerima, projektnim aktivnostima, dosadašnjoj realizaciji i planovima ovisno o upitima (druge srednje škole, učenici, fakulteti, institucije, tvrtke).

Mogućnosti i značaj RCK VirtuOS s naglaskom na promociju strukovnih zanimanja, turističke potencijale i važnost kontinuiranog cjeloživotnog obrazovanja  predstavili smo sudjelovanjem u panelima Agroturizam – novi način putovanja u okviru kojeg smo predstavili novorazvijene programe obrazovanja odraslih, značaj umrežavanja dionika (naročito sa OPG-ovima i turističkim gospodarstvima) i slikovnicu „Čarobna gastro priča Baranje“ koja najmlađe educira o važnosti lokalnih namirnica, o autohtonim jelima koja volimo, o kuharima i slastičarima….

Zanimljivo i korisno je bilo sudjelovati na panelima, predavanjima i okruglom stolu:

  • RADNA SNAGA BUDUĆNOSTI – KAKO UPRAVLJATI KADROVIMA?
  • BUDUĆI UTJECAJ I ULOGA RCK NA LOKALNOM TRŽIŠTU RADA – PERSPEKTIVA ZA RAZVOJ RCK-OVA
  • KOLIKO TURIZMA JE PREVIŠE TURIZMA?
  • PRILIKE ZA FINANCIRANJE RAZVOJA TURISTIČKOG SEKTORA EUROPSKIM FONDOVIMA
  • DVA LICA TIK TOKA
  • KAKO DO STUDIJA U INOZEMSTVU UZ BHV EDUCATION
  • BIOTEHNIŠKI IZOBRAŽEVALNI CENTER LJUBLJANA, SLOVENIJA – PREDSTAVLJANJE

gdje smo dobili korisne informacije za daljnji rad RCK, podijelili naše dosadašnje iskustvo, naučili nove dimenzije promidžbenih mogućnosti društvenih mreža i interneta, uspostavili suradnju za buduće aktivnosti karijernog centra i sustava kvalitete u okviru RCK VirtuOS projekta.

Naše učenice iskoristile su ovaj specijalizirani događaj i informirale se o mogućnostima nastavka obrazovanja ne nekom od učilišta, veleučilišta ili fakulteta, te dale nekoliko prijedloga za proširenje liste ustanova koje trebamo pozvati u na naš događaj u Osijek.

Fotogalerija: Izvor ˝Dubrovnik EXPO-a˝ i Centar za karijere mladih Dubrovnik te RCK UTŠO

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr