Predstavljamo zanimanje KUHAR - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Predstavljamo zanimanje KUHAR

20 lipnja, 2023

Kvalitetnom je kuharu svijet otvoren!

Učenici se obrazuju za pripremanje raznih jela i slastica; kroz tri godine stječu znanja i vještine od formiranja normativa do organizacije i vođenja rada kuhinja. Razvijaju kompetencije i vještine kao što su spretnost, kreativnost, organiziranost i timski rad. Stječu široko znanje o nutritivnim vrijednostima i sastojcima, kao i tehnikama obrade hrane.

Kuhari su zaposlenici različitih ugostiteljsko-turističkih objekata, a s položenim majstorskim ispitom spremni su za pokretanje vlastitog posla!

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek međunarodno je poznata institucija u školovanju kvalitetnih kadrova u sektoru turizma i ugostiteljstva. Mjesto je formalnog, te cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja koje ima misiju osposobiti kadrove širokog spektra znanja i vještina, a koji će biti prepoznatljivi u svome radu, i to ne samo u struci nego i u širem doživljaju Hrvatske kao turističke destinacije.

U svoje djelovanje škola je utkala svu svoju slavnu prošlost i djelovanje prethodnih generacija. Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek jedna je od najsuvremenijih i najopremljenijih škola u Hrvatskoj. Pohađa ju oko 600 učenika podijeljenih u pet smjerova: kuhar, slastičar, konobar, turističko-hotelijerski komercijalist i hotelijerski-turistički tehničar, čime je jedna od najvećih ustanova koja obrazuje isključivo strukovni kadar.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr