Vinska radionica na Principovcu - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Vinska radionica na Principovcu

14 studenoga, 2022

U restoranu Principovac u Iloku, 09. studenoga 2022. održana je radionica za osoblje restorana u okviru ESF projekta VirtuOS. Mentor kod poslodavca vinski savjetnik/sommelier Mirko Prijić predstavio je tehniku dekantiranja vina, obradio je teme poznavanja kulture stola, organoleptike te primjenu pravilnog posluživanja vina.
Prilikom predavanja i radionice korištena su vina Iločke vinarije; Chardonnay, Traminac, Graševina, Pinot sivi, Kapistran crni i blend Frankovke i Cabernet Sauvignona.
Osoblje restorana Principovac u okviru dijela predavanja o poznavanju kulture stola imali su priliku čuti i upoznati se s pravilnim načinom predstavljanja vina gostu, posluživanja vina na pravilan način, imali su priliku vidjeti i kako pravilno dekantirati vino.
Predavač ih je upoznao s organoleptikom, odnosno kako se kuša vino te kako koristiti osjetila njuha, vida i okusa prilikom kušanja vina.
Sudionici radionice iskazali su zadovoljstvo prezentiranim znanjima i vještinama i iskazali su interes za daljnjim usavršavanjima u domeni vinske kulture.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr