Forest Art 2022 - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Forest Art 2022

Ostale vijesti

12 rujna, 2022

Forest Art festival ove godine organizirala je Inkluzivna kuća Zvono od 9. do 10. rujna 2022. godine u prekrasnom šumskom predjelu kampa Citadele, Belišće. To je festival koji omogućuje mladim umjetnicima kreativno izražavanje, promoviranje, razmjenu znanja, ideja i iskustava kroz radionice u kojima aktivno sudjeluju osobe s invaliditetom. Naša škola surađuje s Inkluzivnom kućom Zvono na dva projekta: VirtuOS i Inklutour.

U sklopu projekta VirtuOS na Sajmu poslova i promociji zanimanja radionicu izrade slastica vodila je nastavnica slastičarstva Mirela Jurišić. Maja i Luka, učenici naše škole, pomagali su u procesu izrade slastica sa članovima udruge Zvono. Naša partnerska škola u Požegi također je sudjelovala na festivalu nudeći tradicionalne medenjake i slane namaze posjetiteljima.  Ovom prilikom sudionici festivala upoznati su sa mogućnostima školovanja za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu, te aktivnostima samog projekta.

Kroz projekt  Inklutour predstavnik ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mario Burek održao je radionicu o pravima osoba s invaliditetom, te pojasnio kako ta prava ostvariti. Zainteresiranim posjetiteljima predstavljene su aktivnosti projekta koji za cilj ima poboljšati integraciju i zapošljivost osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr