PROGRAM UPSHIFT - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

PROGRAM UPSHIFT

21 ožujka, 2022

Dobili smo poziv da se uključimo u program UPSHIFT u organizaciji UNICEF-a i Hrvatskog ureda za kreativnost i inovativnost. UPSHIFT je trodnevna besplatna i neprofitna radionica za mlade, koja objedinjuje poduzetnički i timski duh, inovativnost te praktična znanja.

Do sad je uspješno provedeno 8 UPSHIFT programa u svim regijama Hrvatske.

Kako se UPSHIFT odvija?

Mladi se prilikom prijave na UPSHIFT povezuju u timove od 3 do 5 članova te putem online obrasca prijavljuju problem s kojim su se susreli u svojoj lokalnoj zajednici i željeli bi ga riješiti. Iz jedne se škole može prijaviti neograničen broj timova te učenici u timovima mogu biti iz različitih razreda, samo je važno da jedan tim ima od 3 do 5 učenika.

Organizatori na temelju svih pristiglih prijava odabiru 10 timova koji će sudjelovati na radionici. Radionica traje 3 dana tijekom kojih učenici, uz pomoć design thinking metode, rade na formiranju ideje koja može riješiti njihov problem. U tome im pomažu mentori – mladi edukatori koji se bave osmišljavanjem i provođenjem projekata.

Najbolja 3 tima dobivaju 7. 500 kn namjenskih sredstava za realizaciju svoje ideje, a u toj ih realizaciji također vode njihovi mentori.

Program se održavao od 12. do 14. ožujka 2022., putem aplikacije Zoom, uz pomoć kreativnih digitalnih alata za poticanje kritičkog razmišljanja i analitike.

Naše učenice Petra Rakušić, Vanesa Tunanović, Lea Ušković i Luna Uglik spremno su se odazvale ovom izazovu i pokazale veliku odgovornost, kreativnost i ustrajnost, na što smo iznimno ponosni i ovim se putem želimo zahvaliti djevojkama što su tako odlično predstavljale Dom.

Nisu osvojile 7500 kn namjenskih sredstava za provedbu projekta, ali dobile su odlično iskustvo i stekle znanja i vještine koje će dobro doći i njima u životu i profesionalnom razvoju, a i nama u Domu.

Naravno, smatraju da natjecanje namješteno 😉

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr