Stručno usavršavanje na Barry Callebaut Chocolate Academy Beograd - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Stručno usavršavanje na Barry Callebaut Chocolate Academy Beograd

12 prosinca, 2022

Strukovni nastavnici kuharstva, slastičarstva i prehrambene tehnologije od 6.-8. prosinca 2022. educirali su se u okviru ESF projekta VirtuOS na Chocolate Academy u Beogradu koja je regionalni centar za edukaciju i obuku u slastičarstvu i čokoladnim inovacijama te uslužni brend Barry Callebaut grupe.

Teme koje je obrađivala edukacija:

  • Proces temperiranja čokolade
  • Izrada jednostavnih dekoracija
  • Izrada punila i ganacha
  • Kalupiranje pralina
  • Punjenje i zatvaranje pralina
  • Izrada moussea od čokolade
  • Izrada glazura od čokolade

Edukaciju su vodili vješti međunarodno priznati kuhari Željko Todić i Rémy Delette.

Željko Todić je šef Chocolate Academy u Chocolate Academy u Beogradu. Željko ima 9 godina iskustva i na svom kulinarskom putu radio je sa velikim kuharima, kao što su Marko Trpković (jedan od najboljih slastičara u Srbiji), Zdravko Gavrilović (jedan od najboljih slastičara u Srbiji), Fabrice Meynet, Marco Lucentini , Eyck Zimmer (kuhar s jednom Michelinovom zvjezdicom), Giorgio Locatelli (kuhar s jednom Michelinovom zvjezdicom). Željko je nekada radio u prestižnim i luksuznim hotelima. Također, Željko je član i glavni slastičar seniorske ekipe Kulinarske federacije Srbije i zajedno sa njima osvojio je brončanu medalju na IKA kulinarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Željko je chef otvorenog uma koji je spreman na neobične kombinacije okusa u slasticama, a njegova vizija slastica je biti hrabar, lijepog izgleda i još boljeg okusa.

Rémy Delette strastven je prema slastičarstvu. Kuhanje i pečenje učio je u Lycée Alexandre Dumas u Strasbourgu u Francuskoj. Nakon školovanja radio je u hotelu Le Royal u Luksemburgu gdje je završio obuku za slastičara. Nekoliko godina kasnije, nastavljajući ovaj put učenja, počeo je raditi na otoku Reunion i Bora Bora. Zatim je nekoliko godina bio u Jeddahu kao glavni slastičar hotela Assila. Rémy Delette nastavlja produbljivati svoje znanje i sada radi kao voditelj Chocolate Academy Beograd u Barry Callebautu.

Naglasak je bio na proizvodnji i vrstama čokolade te pripremi raznih vrsta pralina koristeći nekoliko vrsta čokolade, kao i inovacijama, tehnikama, alatima i trendovima te savladavanju vještina rada s čokoladom.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr