WorldSkills Croatia 2022. - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

WorldSkills Croatia 2022.

13 svibnja, 2022

Sudjelovali smo na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022. koje je organizirala Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja 2022. godine na Zagrebačkome velesajmu. Ovo je ujedno i najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovom dijelu  Europe.

Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti, privlačnosti  i popularizacije strukovnog obrazovanja.

Na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola snage je odmjerilo više od 360 najboljih učenika uz podršku više od 400 nastavnika mentora, a natjecali su se u 40 strukovnih disciplina.

Naši učenici i njihovi mentori i ovaj put su pokazali izvrsnost i smjestili nas u sam vrh! Osvojili smo zlato, broncu i 9. mjesto, no bez obzira na to istaknuli smo se profesionalnim nastupom.

Lorena Topalović, učenica 4. h razreda s mentorom strukovnim nastavnikom Tomislavom Patakijem u disciplini Ugostiteljsko posluživanje osvojila je 1. mjesto!

Izabella Vitman, učenica 3. f razreda s mentoricom strukovnom nastavnicom Lucijom Zbiljski u disciplini Poslovanje recepcije hotela osvojila je 3. mjesto!

Nikola Vorkapić, učenik 4. f razreda s mentoricom strukovnom nastavnicom Ana-Marijom Čuljak natjecao se u disciplini Poslovanje turističke agencije osvojio je 9. mjesto!

Naše partnerske škole također su polučile izvrsne rezultate u sektoru i izvan.  Srednja strukovna škola Vinkovci osvojila je čak tri srebrne medalje. Učenica Mihaela Mišković s mentoricom Mirjanom Jakšić, disciplina Poslovanje recepcije hotela,  učenik Stjepan Eraković s mentoricom Nevenkom Biondom, disciplina Slastičarstvo i Ana Vrbovski s mentoricom Marijom Bošnjak, disciplina Kuharstvo.

Partneri Obrtnička škola Požega i učenica 3.razreda, Laura Kaprel s mentoricom Helenom Bunjevac Grahovac osvojila je 8. mjesto u disciplini Ugostiteljsko posluživanje.

Iskrene čestitke našim učenicima i mentorima! Pokazali su izvrsno znanje, istaknuli se nastupom, iskazali odgovornost i visoku motiviranost kao i natjecateljski duh!

 

Galerija fotografija:

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr