Sudjelovali smo na 2.EU Scoop! International Contest u Firenzi - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Sudjelovali smo na 2.EU Scoop! International Contest u Firenzi

Ostale vijesti

12 rujna, 2022

Forest Art 2022

23 rujna, 2022

Učenice naše škole Marta Đukić, Rafaela Kofranek, Petra Rakušić i Izabella Vitman zajedno s mentoricama Andreom Andračić i Tajanom Kresović sudjelovale su od 15.-18.9. na 2.EU Scoop! International Contest u Firenzi.

ScoopConSS – Social Cooperative Contest for Secondary Schools je europski projekt, a njegova osnovna ideja je razviti metodologiju za upoznavanje učenika srednjih strukovnih škola s poslovanjem zadruga. Zadružno poduzetništvo predstavlja oblik održivog poslovanja koje može stvoriti prilike za zaposlenje i bolje radne uvjete za mlade ljude koji se bore s nezaposlenošću i nedostatkom prihvatljivih radnih prilika. Širi cilj projekta je uvođenje zadružnog poduzetništva u program srednjih strukovnih škola na europskoj razini.

Naša škola je i prošle godine sudjelovala na ScoopConSS natjecanju koje se održavalo u Rijeci.  Ove godine dobili smo priliku direktno sudjelovati na internacionalnom natjecanju koje se održavalo u sklopu Nacionalnog festivala civilnog gospodarstva, visoko rangiranog festivala u Italiji, na kojem su sudjelovale osobe iz svih područja vezanih za društvenu ekonomiju, a koji se održavao u veličanstvenoj Palazzo Vecchio u Firenci.

Mladi iz raznih europskih zemalja koji se pripremaju za budućnost predlagali su održiva rješenja za društvene i ekološke probleme svoje lokalne zajednice.

Naše učenice predstavile su ideju socijalne zadruge Ecommunity koja bi doprinijela rješavanju problema otežane zapošljivosti i samozapošljavanja mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, smanjenju nejednakosti u lokalnoj zajednici, smanjenju siromaštva mladih, povećanju  dostupnosti kvalitetnog obrazovanja najugroženijim mladima u lokalnoj zajednici, stvaranju održive lokalne zajednice i njegovanju održive potrošnje i proizvodnje.

Sudjelovanje na ovom velikom događaju našim je djevojkama dalo dodatni vjetar u leđa, razmijenile su različita iskustva i ideje, uživale u kulturi, znamenitostima i ljepotama Firence i sklopile nova prijateljstva.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr