Pripreme za natjecanje EuroSkills Gdansk 2023. - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Pripreme za natjecanje EuroSkills Gdansk 2023.

14 travnja, 2023

Ugostiteljsko – turistička škola, Regionalni centar kompetentnosti, Osijek, i ove godine ostvario je čast da bude sudionik EuroSkills natjecanja koje će se održati u Gdansku u disciplini kuharstvo. Da bi se natjecatelji i mentori što kvalitetnije pripremili ASOO je održala prvu pripremnu radionicu za eksperte i natjecatelje koji se pripremaju za Europsko natjecanje mladih u strukovnim vještinama – EuroSkills Gdansk 2023.

Radionice su se održale u Termama Tuhelj u terminu od 12. do 13.4.2023. Ove godine našu školu na tako prestižnom natjecanju predstavljat će učenik Filip Vidić, a kao mentor će ga pripremati naš poznati chef i mentor Ivan Đukić. Kroz dva dana priprema timovi su prolazili kroz niz psiholoških radionica koje imaju za cilj što kvalitetnije osposobiti natjecatelje za javni nastup, odnosno nastup uživo, pošto je cjelokupno natjecanje otvorenog tipa i natjecatelji su u izravnoj interakciji kako sa ocjenjivačima tako i sa drugim sudionicima natjecanja.

Uz psihološke pripreme timovi su imali tjelovježbe i vježbe fizičke i kondicijske pripreme. Taj dio je vrlo važan za natjecatelje jer je samo natjecanje fizički vrlo zahtjevno. Naravno, druženje i upoznavanje sa ostalim timovima iz drugih sektora, kojih je bilo 6, možemo isto smatrati kao dio pripreme i razmjene pozitivnih iskustava. Radionica je ostvarila sve zacrtane ciljeve i za ovaj prvi puta ukazala u kojem će smjeru ići daljnja priprema našeg tima za jedno tako veliko i poznato natjecanje.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr