Ugodomci na DUFF-u - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Ugodomci na DUFF-u

29 listopada, 2023

U okviru projekta RCK VirtuOS učenica Lea Ušković je uz pratnju odgajateljice Dijane Tomašević sudjelovala na Dubrovnik film festivalu (DUFF-u), kao predstavnica filma “Bez Veze”, koji smo spominjali u prethodnim člancima. U četiri dana festivala pogledali smo 59 filmova različitih žanrova s gotovo cijelog Mediterana, ali i iz cijelog svijeta. Naime, DUFF je festival mediteranskih zemalja, ali u otvorenoj i tematskoj kategoriji omogućava prijave sudionicima iz čitavog svijeta.

DUFF čuva posebno mjesto u srcu domske video skupine jer je to bio prvi festival na kojem smo sudjelovali s nekim filmom. I onda i sada, domaćini su nas oduševili svojim gostoprimstvom, kao i sam grad Dubrovnik. Organizatori su nam u sklopu festivala organizirali smještaj u hotelu sa četiri zvjezdice, besplatan javni prijevoz, ulaznice za brojne atrakcije poput dubrovačkih zidina, vožnje žičarom, raznih galerija, ateljea, muzeja…

Vrijeme je većinom bilo nešto lošije nego prošle godine, ali zato smo upoznali kišni i vjetroviti Dubrovnik i pritom imali koji kvadrat više za kretanje ulicama.

Sve u svemu, bilo je ovo odlično iskustvo; mnogo smo naučili gledajući filmove drugih mladih autora i uživali u njihovoj kreativnosti, znanju i vještini, a imali smo i priliku steći nova poznanstva i produbiti neka stara. I sve to u predivnom Dubrovniku. Žalimo samo što i ostatak ekipe nije bio s nama.

Najljepša hvala organizatorima i gradu Dubrovniku!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr