Renata Šimunović, kuharica - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Renata Šimunović, kuharica

Ostale vijesti

9 siječnja, 2022

Renata Šimunović Ugostiteljsko-turističku školu završila je 1994. godine kao kuharica. Nastavnici Černi, Dundović i Bjelić predavali su joj kuharstvo, a kao lijepe uspomene i trenutke svoga školovanja izdvojila je ljetnu praktičnu nastavu  na Krku i u Omišlju.   Sudjelovala je i u brojnim gastro natjecanjima sa školom. Imala je želju upisati fakultet u Opatiji, no zbog spleta okolnosti odustala je od te odluke i zbog toga joj ponekad zna biti žao. 2007. godine položila je majstorski ispit tijekom kojega je morala pripremiti riblji meni.

Nakon škole radila je na sezoni u Umagu i Rijeci te u brojnim restoranima. Također je radila u Hotelu Osijek te u ribljem restoranu u Osijeku. Nakon toga zaposlila se u hotelu Blaža u Đakovu kao kuharica. Trenutno radi kao voditeljica kuhinje u a la carte restoranu Sokak u Đakovu. Renata u Sokaku radi već punih 17 godina, a godinama i mentorira učenike kuharskog smjera.

Smatra kako je bitno voljeti ovaj posao i uživati u njemu, a u razgovoru s njom mogli smo primijetiti da ona zaista u svome poslu i uživa. Rekla nam je kako ne voli površno obavljati posao već onako kako to zaista treba. Renata vrlo rado svoje znanje i vještine prenosi mlađim kuharima i praktikantima. Našim učenicima poručuje da zaista ulože u sebe ako vole ovaj posao i žele se u njemu i ostvariti. Volja i trud su najbitniji jer ništa ne dolazi preko noći. Kaže kako je ovaj posao pun uspona i padova, ali važno je sve to pregrmjeti i nastaviti ka svome cilju.

Barbara Hes

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr