Mala škola pripreme zdravih obroka – 5. radionica - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Mala škola pripreme zdravih obroka – 5. radionica

18 listopada, 2022

Na 5. radionici „Male škole pripreme zdravih obroka“ u petak 14. listopada 2022. partnerska Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova ugostila je polaznike iz Dječjeg vrtića Botić iz Đakova u okviru projekta VirtuOS.

Djecu vrtićke dobi su kroz zanimljivu igru u kojoj su vrlo aktivno sudjelovali pokušali potaknuti da što ranije počnu učiti o pravilnim prehrambenih navikama.

Uključili su ih u pripremu obroka koji im ne moraju biti potpuno neprihvatljivi i neobični, već samo prilagođeni u zdraviju verziju.

Učenici strukovnih zanimanja su zajedno s malim budućim učenicima radili zdrava peciva jer ih mala djeca jako vole, ali sa crnim brašnom i zdravim sjemenkama koja su uz pomoć svojih teta oblikovali u sasvim nove kreacije. Učenici su sudjelovanjem u ovoj radionici također vježbali i svoje vještine u pripremi i gotovljenju hrane, komunikaciji i međusobnoj suradnji.

Ove zanimljive radionice predstavljaju promociju strukovnih zanimanja vezanih uz prehranu, ugostiteljstvo i turizam, a samim tim i motivaciju malenima za buduće pekare, slastičare ili kuhare.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr