Vegetarijanske i veganske slastice - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Vegetarijanske i veganske slastice

Ostale vijesti

14 studenoga, 2022

Vinska radionica na Principovcu

14 studenoga, 2022

U Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić u Vukovaru, 08. studenoga kao rezultat uspješne suradnje dvije strukovne škole, naša strukovna nastavnica slastičarstva Marina Majdenić i mentorica iz Hotela Waldinger, Marija Cvenić održale su radionicu „Vegetarijanske i veganske slastice“ za učenike s teškoćama i osobe s invaliditetom, učenike koji se obrazuju za zanimanje kuhar i slastičar te strukovne nastavnike u okviru projekta „Obrazovanje uSmjereno Iskustvom“ i projekta VirtuOS.

Cilj radionice bio je upoznati tehnike pripreme slastica za vegetarijance i vegane, usvajanje novih znanja i vještina koristeći namirnice biljnog porijekla i korištenje zamjenskih namirnica u veganskoj prehrani uz primjenu kreativnih metoda.

Sudionici radionice imali su priliku upoznati se s kreativnim metodama u nastavi i pripremi slastica, novim trendovima u slastičarstvu te primijeniti različite načine dekoriranja i serviranja vegetarijanskih i veganskih slastica.

Na radionici su prigotovljene vegetarijanske i veganske slastice:

  • Krema od tučenog ganache od mliječne čokolade na podlozi od mljevenog keksa i badema, vegetarijanska,
  • Veganska krema od bijele čokolade s pireom od višanja na podlozi od crumblea od badema i pistacija.
  • Veganska štrudla od jabuka i badema.
  • Mini Pavlova s kremom od vanilije i voća, vegetarijanska.
  • Veganska torta od maka, jabuka zaslađena sirupom agave.
  • Veganska pita Mađarica s kremom od jagoda.
  • Vegetarijanska pita Mađarica s tamnom čokoladom
  • Tart od kremom od malina, ganache kremom od mliječne čokolade i voćem, vegetarijanska
  • Raw (sirove) kuglice od keksa, badema, bijele čokolade i suhog voća, pogodna za dijabetičare i sve vrste vegetarijanaca.
  • Raw (sirove) kuglice od smokava, pistacija, kokosa, tamne čokolade 70%, stevije i kakaa, pogodne za dijabetičare, laktovegetarijance i vegane

Zanimljiv video koji je pripremila naša nastavnica Marina Majdenić prikazuje radionicu

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Dom učenika ugostiteljsko turističke škole

Grgura Čevapovića 26 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr