UGODOMCI NA 46. DRŽAVNOJ DOMIJADI U ROVINJU - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

UGODOMCI NA 46. DRŽAVNOJ DOMIJADI U ROVINJU

12 svibnja, 2023

Dom učenika UTŠO sudjelovao je na državnoj Domijadi koja se odvijala od 8. do 10. svibnja u Rovinju. Učenici se na Domijadi natječu u područjima sporta i kulture, a naše učenice Petra Rakušić, Vanesa Tunanović, Lea Ušković i Ivana Matić ove su godine sudjelovale u kategorijama iz kulture – primijenjena umjetnost (industrijski dizajn) i filmsko stvaralaštvo. Dva odvojena žirija biraju tri najbolja rada u svakoj kategoriji. Jedan je učenički, a drugi čine stručnjaci iz područja likovnosti, primijenjene umjetnosti i filmskog stvaralaštva. Prema učeničkom žiriju naš rad iz kategorije Industrijskog dizajna, rad Petre Rakušić, odnio je prvo mjesto, a prema stručnom prosudbenom povjerenstvu treće dok je kategorija Filmskog stvaralaštva odnijela drugo mjesto prema učeničkom žiriju.

Sve i da nismo ništa osvojili, ovo bi i dalje bilo iskustvo za pamćenje. Zbilja smo zahvalni na samoj prilici da sudjelujemo na Domijadi, uživamo u predivnom Rovinju, (hladnom) moru, no isto tako zahvalni smo na prilici da svjedočimo volji, kreativnosti i nadarenosti mladih učenika iz čitave Hrvatske. I bome, nerijetko su nas ostavljali bez daha u svim poljima, sportskim i kulturnim.

Najviše od svega uživali smo u veselju i sreći naših učenika, divili se njihovoj beskrajnoj energiji, lakoći s kojom sklapaju prijateljstva, duhu koji se nakon pada odmah diže i velikom srcu koje je navijalo i podržavalo druge.

Zahvalni smo za ova predivna tri dana puna kreativnosti, druženja, smijeha i sjajnog raspoloženja u kojima smo stekli dragocjene uspomene i prijatelje iz čitave Hrvatske.

Čestitke našim curama i mentorima, a i svim ostalim sudionicima, na volji, trudu, kreativnosti i sjajnim ostvarenjima kojima su zaslužili tako dobru Domijadu!

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr