Mogućnosti obrazovanja uspješno rastočene na WineOS-u - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Mogućnosti obrazovanja uspješno rastočene na WineOS-u

1 veljače, 2022

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek u okviru EU projekta RCK VirtuOS bio je jedan od suorganizatora na WineOS festivalu vina, delicija i ugodnog življenja,  koji se održao 28. i 29. siječnja u Osijeku. Sudjelovanjem na WineOS-u učenici koji se obrazuju za zanimanja kuhar, konobar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist i hotelijersko-turistički tehničar su imali priliku prezentirati stečena znanja i vještine, no i susresti se s potencijalnim poslodavcima i prije nego zakorače na tržište rada.

“Kao škola koristimo svaku priliku sudjelovati na specijaliziranim sajmovima u svrhu promocije zanimanja za koje obrazujemo, te pokazati atraktivnost ugostiteljsko-turističkih poslova. Mnogobrojnim posjetiteljima i izlagačima predstavili smo Fabijana Hajbu, našeg sjajnog učenika s čijim se uspjehom ponosimo” rekao je ravnatelj škole Andrej Kristek. Ovaj mladi Osječanin je na europskom natjecanju ugostiteljskih i turističkih škola AEHT 2021, u Tallinnu u Estoniji osvojio zlatnu medalju u disciplini „Wine service“. Ova zahtjevna disciplina sastoji se od ‘blind’ testa gdje je potrebno prepoznati tri sorte vina, sljubiti tri vina s tri jela, otvoriti šampanjac sabrage tehnikom, što je zapravo atraktivno uklanjanje čepa sabljom, i na kraju dekantirati crveno vino. „Vjerujemo da će Fabijanov primjer potaknuti mlade da razmisle o ovom atraktivnom zanimanju u ugostiteljstvu i turizmu. Veliki je to uspjeh kako za našu školu, tako za struku, posebice gledajući kroz prizmu podizanja kulture vina i sommelierstva u našim krajevima što je nemoguće bez kvalitetnih i vještih konobara“ istaknu je nastavnik mentor Robertino Marinjak.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku sa svojim partnerskim školama iz Vinkovaca, Đakova, Požege i Virovitice prati suvremene turističko-gastronomske trendove i educira kadar koji je usklađen s tržištem rada.

Slijede nam mnogobrojne tematske radionice namijenjene kako struci, tako i javnosti, a provodit će se u okviru ovog velikog EU projekta. Projekt RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva (UP.03.3.1.05.0006) sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda dok se sve aktivnosti provode i uz potporu osnivača Osječko-baranjske županije.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr