ISPRAĆAJ MATURANATA - GENERACIJA 2023./2024. - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

ISPRAĆAJ MATURANATA – GENERACIJA 2023./2024.

27 svibnja, 2024

U četvrtak 23.5.2024. u našem je domu održan tradicionalni ispraćaj maturanata, koji mi tradicionalno obilježavamo projekcijom filma o maturantima (i jedini smo dom za koji znamo da ima takvu filmsku tradiciju). To je jedan od najznačajnijih događaja u našem domu, jer se opraštamo od naših maturanata. Tradicija snimanja filma o maturantima počela je davne 2016. godine. Nije lako „potrpati“ tri ili četiri godine nečijeg domskog života i silnih uspomena u otprilike pola sata. Bar je dosad tako bilo.

Film se sastoji od nekoliko dijelova: intervjui s maturantima, koji govore o svom domskom životu, lekcijama koje će ponijeti sa sobom i svemu što će im nedostajati; zatim slijede intervjui s njihovim cimerima i prijateljima; poruke odgajatelja i zaposlenika, te odjavna pjesma, koja nam daje pregled snimljenih uspomena tijekom godina.

Fascinantno je kako se gotovo cijeli dom uključi u proces snimanja filma, kako naviru uspomene i emocije,  strah od rastanka i nečeg novog, nepoznatog, tuga, ali i sreća, zahvalnost, spoznaja koliko nam netko znači… I to ne samo maturantima već i svima nama koji smo imali sreću upoznati ih i biti dio njihovih života.  I oni našeg. Uistinu dirljiv proces za sve nas, koji traje preko mjesec dana, a kulminira projekcijom filma na ispraćaju maturanata.

Ove godine smo oborili rekord u trajanju filma – preko sat vremena – pa smo se bojali hoće li naša Tik tok generacija moći to izdržati, ali svi kažu da uopće nisu osjetili da traje sat vremena, da im je vrijeme zbilja proletjelo, jer gledaju i slušaju jedni druge i jer ima puno smiješnih dijelova.

Nakon filma, i kratke stanke za plakanje, događaj se nastavio u veselom tonu, uz sjajnu „klopu“ naših kuharica, pjesmu, ples i smijeh. I malo vodenih igara ispred doma 😊

Ovim se putem želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ispraćaju naših dragih maturanata. Jako će nam nedostajati, velika im hvala što su dali sebe domu i želimo im svu sreću svijeta!

P.S. Film će uskoro biti objavljen i na našem youtube kanalu, o čemu ćemo vas svakako obavijestiti!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr