Ugodomci na 11. Smotri hrvatskog školskog filma - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Ugodomci na 11. Smotri hrvatskog školskog filma

10 listopada, 2023

Od 5.-7. listopada 2023. godine u Zagrebu se održavala 11. Smotra hrvatskog školskog filma, zajedno sa 61. Revijom hrvatskog filmskog stvaralaštva djece. Budući da je naš film „Bez veze“ prošao službenu selekciju Smotre, pozvani smo da osobno sudjelujemo kao predstavnici filma. Bio je to prvi put da sudjelujemo na Smotri i radi se o događaju koji se po svojem konceptu malo razlikuje od festivala.

Gledali smo projekcije osnovnoškolskih i srednjoškolskih filmova (kao i na festivalu), vidjeli smo sjajna ostvarenja i u jednoj i u drugoj skupini, no osnovnoškolci su nas osvojili svojom kreativnošću i onom dječjom iskrenošću. Mnogo su nas puta dobro zagrijali i nasmijali prilikom razgovora s autorima, koji prate svaku projekciju.

Srednjoškolski su nas filmovi pak inspirirali ozbiljnim pristupom radu i visokom kvalitetom svojih filmova.

Ono što razlikuje smotru od festivala jest da, iako se filmovi prijavljuju prema svom žanru (Igrani, dokumentarni, slobodni stil), priznanje se ne dodjeljuje po kategorijama, niti postoji 1., 2. i 3. mjesto, već se odabire 12 najkvalitetnijih ostvarenja, prema mišljenju stručnog državnog povjerenstva, neovisno o žanru. Od toga je bilo sedam osnovnoškolskih i pet srednjoškolskih. Na našu veliku sreću, naš je film bio među tih pet!

Stoga smo jako zahvalni što je naš film dobio još jedno veliko priznanje i možemo samo reći da ćemo se truditi praviti još bolje filmove. Hvala organizatorima, Agenciji za odgoj i obrazovanje te Hrvatskom filmskom savezu, na prilici za sudjelovanje u ovakvom događaju te druženju s nekim novim i nekim starim prijateljima.

U listopadu nas od 19.-22.  čeka još jedan važan događaj, nama posebno drag – Dubrovački filmski festival (DUFF) – jer je to bio naš prvi festival i jer su nas domaćini pomeli s nogu svojim gostoprimstvom. Veselimo se skorom susretu s dragim prijateljima filmoljupcima! I iako se mi ne nadamo nikakvoj nagradi, vi koji ovo čitate, slobodno držite fige za nas. 😊

Ukoliko još niste, film „Bez veze“ možete pogledati ovdje.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr