Ponuditelj gastrosuvenira - čokoladna radionica - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Ponuditelj gastrosuvenira – čokoladna radionica

3 studenoga, 2023

Čokoladna radionica za izradu pralina kao gastrosuvenira održana je u praktikumu RCK Ugostiteljsko – turističke škole, Osijek 25. listopada 2023.

Sudionici čokoladne radionice bili su polaznici neformalnog programa obrazovanja Ponuditelj gastrosuvenira. Budući da je čokolada jedna od omiljenih delicija koju često u funkciji gastrosuvenira donosimo s raznih putovanja, polaznici su se upoznali s ručnom proizvodnjom pralina. Ovim primjerom polaznici mogu osmisliti suvenir primjenjujući sva stečena znanja kroz program Ponuditelja gastrosuvenira.

Radionica se sastojala od teorijskog dijela u kojem ih je nastavnica Danijela Josipović upoznala s proizvodnjom čokolade, sastavom, svojstvima i tehnološkim postupcima dobivanja čokolade od sirovine do gotovog proizvoda. Praktični dio radionice proveli su strukovni učitelji kuharstva Spomenka Dundović i  Zdravko Perković u kojem su polaznici sudjelovali u postupcima temperiranja čokolade, pripreme kalupa za oblikovanje pralina, oblaganju kalupa s temperiranom čokoladom, punjenju i zatvaranju kalupa, hlađenju i prezentaciji gotovih proizvoda.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr