Započeo program cjeloživotnog učenja „Voditelj turističkog gospodarstva“ - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Započeo program cjeloživotnog učenja „Voditelj turističkog gospodarstva“

7 travnja, 2022

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u okviru projekta VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva,  5. travnja 2022. godine započeo je certificirani program cjeloživotnog učenja „Voditelj turističkog gospodarstva“ u trajanju od 120 sati. Partner na projektu Ekonomski fakultet razvio je program kojim će se educirati 20 polaznika koji su pokrenuli svoj poduzetnički poduhvat u turizmu i/ili nemaju formalno obrazovanje u domeni poduzetništva i turizma. Doc. dr. sc. Ivan Kelić, prodekan za nastavu i voditelj Programa, tijekom uvodnog predstavljanja istaknuo je kako je cilj programa razviti vještine polaznika za bavljenje turizmom kroz uspješne primjere i usku suradnju s relevantnim nositeljima razvoja turističkih proizvoda u području jačanja interesa mladih za zanimanja u turizmu.

Program cjeloživotnog učenja sastoji se od 12 obveznih kolegija i 13-og izbornog kolegija (polaznik bira jedan kolegij između tri ponuđena). Od sudionika se očekuje aktivno sudjelovanje u nastavi jer to direktno doprinosi ostvarenju definiranih ishoda.  U izvođenju programa sudjeluje 15 nastavnika s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, te 5 vanjskih suradnika. Vanjski suradnici su osobe s dugogodišnjim iskustvom rada u turizmu na različitim položajima koji su uposleni u različitim institucijama (Turističke agencije, turistički vodiči, voditelji, Ministarstvo turizma, turističke zajednice, marketinške i kreativne agencije). Vanjski suradnici će kroz svoje praktično iskustvo i primjere olakšati polaznicima razumijevanje određenih tematskih cjelina.

Planirani završetak programa je do 30. lipnja 2022. godine, a predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima na Ekonomskom fakultetu i terenu.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr