Sudjelovali smo na 25. Osječkom jesenskom sajmu - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Sudjelovali smo na 25. Osječkom jesenskom sajmu

18 listopada, 2022

U petak 14.10.2022. sudjelovali smo na 25. Osječkom jesenskom sajmu na sajamskom prostoru Pampas. Sajamska priredba programski je obuhvaćala poljoprivredu, prehranu, graditeljstvo, stanovanje, zdravlje, ekologiju s ciljem podizanja regionalne konkurentnosti i održivog razvoja. Osim prezentacije roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika, OPG-ova, sajam je prigoda za prezentaciju i razmjenu iskustava jedinica lokalne samouprave, lokalnih akcijskih grupa, tematskih asocijacija i udruga.

Naši učenici smjer slastičar zajedno s nastavnicom slastičarstva sudjelovali su kroz praktični dio obrazovanja na radionici Medni doručak – u svrhu promocije proizvodnje i konzumacije meda iz hrvatskih pčelinjaka, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, HAPIH-om, Udrugom Pčela i Kulturnim centrom.

Radionica je upriličena za učenike 4. razreda osnovne škole povodom svečanog otvorenja sajma u okviru promotivnih aktivnosti projekta RCK VirtuOS.

Učenici 3.s razreda: Lorena Marijanović, Maja Popović i Luka Podravac uz mentorstvo strukovne nastavnice Mirele Jurišić pripremali su palačinke koje su poslužili s medom i raznim preljevima, te promovirali strukovna zanimanja za koja obrazujemo uz pomoć promotivno-radnog materijala i letaka promocija zanimanja.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr