Završna konferencija projekta VIRTUS i svečano otvorenje Akademisa - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Završna konferencija projekta VIRTUS i svečano otvorenje Akademisa

29 listopada, 2023

U Hotelu Osijek 26. listopada 2023. godine održana je završna konferencija projekta KK.09.1.3.01.0020 VIRTUS i svečano otvorenje Akademisa.

Cilj je projekta VIRTUS bio uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj i uz dodatnu potporu Osječko-baranjske županije. Ugostiteljsko-turistička škola u Osijeku, kao regionalni centar kompetentnosti, dogradnjom, rekonstrukcijom i adaptacijom prostora škole i učeničkog doma, praktikuma u partnerskoj školi iz Vinkovaca, pokaznog praktikuma kuharstva i slastičarstva u suterenu škole, doprinijela je unaprjeđenju znanja, vještina i kompetencija dionika u sektoru.

Na konferenciji je sudjelovalo mnogo uzvanika, a učenici i djelatnici doprinijeli su njezinoj realizaciji. Također, u pomoć su nam priskočili učenici i nastavnici Srednje strukovne škole Vinkovci kao i učenici Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka.

Dom učenika Ugostiteljsko-turističke škole Akademis i službeno je otvorio svoja vrata.

Učenički dom je prenamijenjen u Akademis, što označava poligon za provedbu učenja temeljenog na radu, praktične vježbe kao i formalnog i neformalnog obrazovanja. Akademis je inače  i učenički dom i hostel, otvoren za javnost u vrijeme učeničkih praznika.

U suterenu se nalazi kuhinja s restoranom, u prizemlju dnevni boravak – višenamjenska učionica, recepcija, knjižnica i uredi, na tri kata nalaze se smještajne jedinice s tim da Akademis raspolaže i sobama koje su prilagođene osobama s invaliditetom. Prostor Akademisa i dizalo u potpunosti je prilagođeno osobama s invaliditetom – slabo pokretnim, gluhim i slijepim osobama. Na najvišem katu nalazi se zdravljak – poligon za provođenje praktične nastave. Smještajni kapacitet Akademisa je 59 ležajeva: 18 trokrevetnih, 2 dvokrevetne sobe, 1 jednokrevetna (OSI).

Akademis je primio svoje prve učenike, a na nama je da svi zajedno stvaramo lijepe trenutke i uspomene koji će obilježiti ovaj divan period njihovog odrastanja. Sretno svima!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr