"Kamo na studij?" - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

“Kamo na studij?”

25 studenoga, 2022

 

U sklopu Karijernog centra u školi je organizirano predstavljanje visokih učilišta i sveučilišta u okviru aktivnosti “Kamo na studij?”. Bila je to izvrsna prilika da se predstavnici čak 16 visokih učilišta i sveučilišta predstave učenicima jer većina naših učenika nakon četverogodišnjeg školovanja ima želju za nastavkom obrazovanja.

“ Oduševljena sam današnjim događajem u našoj školi iz razloga što sam sigurna da želim nastaviti školovanje premda nisam još posve sigurna u kojem smjeru i koji ću fakultet odabrati. Međutim, s obzirom da sam u ovoj školi dobila dobru podlogu razmišljam nastavku obrazovanja kroz smjer turizma. Danas sam obišla sve promotivne štandove fakulteta i moram istaknuti kako su njihovi predstavnici bili izuzetni otvoreni i pristupačni te su se svojski trudili otkloniti sve nedoumice koje sam imala. Još bih naglasila kako se za 10 godina vidim kao menadžerica nekog hotela.”, rekla je Rafaela Kofranek, učenica 4. razreda smjera turističko-hotelijerski komercijalist.

“ Obrazovanje u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Osijeku je odlično jer imamo stručne nastavnike koji pohađaju brojne edukacije i to znanje vrijedno prenose na nas učenike što je meni pomoglo da dobijem uvid u najnovije trendove i događanja u turizmu i ugostiteljstvu.
Današnji sajam za mene je odlična prilika jer sam se dvoumila između nekoliko fakulteta. Iz prve sam ruke mogla doznati od studenata i predstavnika fakulteta sve što me je zanimalo. Također bih se nadovezala na moju školsku kolegicu i kazala bih kako se za 10 godina vidim
kao djelatnica u Turističkoj zajednici.”, napomenula je Lucija Belak, učenica 4. razreda smjera turističko-hotelijerski komercijalist.

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Dom učenika ugostiteljsko turističke škole

Grgura Čevapovića 26 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr