Iz učeničkog kuta - zanimanje: kuhar - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Iz učeničkog kuta – zanimanje: kuhar

18 lipnja, 2021

Odlučite li upisati zanimanje kuhar u našoj školi, evo nekoliko smjernica o tome što možete očekivati.

Uz opće predmete naučit ćete jezik ljubavi, također poznat kao francuski, naravno engleski, ali ne i njemački. Uz strane jezike imat ćete, naravno, i kuharstvo  koje ćete praktično učiti u jednom od više praktikuma naše škole.  Svaki praktikum opremljen je najboljim mogućim strojevima, pećnicama, modernim štednjacima, a nakon što se završe radovi koji još traju izgledat će zaista svjetski.

Uz kuharstvo obavljate i praktičnu nastavu koja se odrađuje u ugostiteljskim objektima poput restorana, hotela i slično. Tijekom školske godine potrebno je odraditi 180 sati prakse, a za svaku smjenu koju odradite dobijete potpis (ukupno njih 35) što vam je uvjet za ocjenu iz praktične nastave.

Praksa se mora odrađivati i preko ljeta. Možete birati hoćete li ići na more u razna radilišta poput Uvale Scott, Njivica na otoku Krku i Novigrada ili ju možete odraditi u objektu u kojemu radite i za vrijeme trajanja školske godine. Ipak, ako se odlučite za ljetnu praktičnu nastavu na moru onda ćete dobiti plaću što dobro dođe bilo kome moje dobi, a ujedno “zaradite” i odlično radno iskustvo.

Nakon što završite ove tri brze godine možete se odlučiti pa upisati i četvrtu godinu čije je pohađanje besplatno ako ste sve prethodne razrede prošli s četvorkom.

Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja naša škola otvara iznimno puno mogućnosti za zapošljavanje jer se kuhari traže svugdje u svijetu. Imate li želje i volje, pridružite nam se!

Luka Lišćak, 2. e

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr