Ivica Brtan, konobar - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Ivica Brtan, konobar

29 prosinca, 2021

Ivica Brtan bivši je učenik naše škole, ali  već dvije godine i profesor Ugostiteljskog posluživanja u našoj školi. Svoje je školovanje za konobara završio 1998. godine, a nakon toga prekvalificirao se te upisao nekadašnji smjer ugostiteljstvo koje je završio oko 2001. godine. Tijekom školovanja sudjelovao je u različitim priredbama, organizacijama svečanih prijema u školi i slično. Tijekom prve godine razrednik mu je bio profesor Mato Balić, drugu godinu razredništvo je preuzeo profesor Dundović koji mu je ujedno i predavao Ugostiteljsko posluživanje. Od ostalih strukovnih predmeta Kuharstvo mu je predavao profesor Bjelić, Osnove turizma profesor Menalo, Organizaciju profesor Horvat.

Nakon školovanja bogato je poslovno iskustvo stjecao diljem svijeta. Najbogatije je iskustvo stekao u Izraelu u kojemu je boravio od  1999. do 2000. godine. Nakon toga se vratio u vojsku, a zatim je radio u Istra Toursu kao konobar, natkonobar te zamjenik voditelja posluživanja. Tijekom rada u spomenutom objektu upisao je pedagoško-psihološku izobrazbu. Po završetku izobrazbe zaposlio se na mjestu natkonobara u Hrvatsko-gospodarskoj komori gdje je proveo devet godina.

Znanja i vještine dobrog turističkog radnika poistovjetio je s dobrim koktelom. Treba imati sve sastojke i komponente, odnosno treba znati i stručne predmete i matematiku i jezike da bi se sve lijepo spojilo u jednu cjelinu.  Za kraj savjetovao bi budućim, ali i trenutnim učenicima, da slijede svoje snove, budu uporni i da vjeruju kako im je samo nebo granica.

Izabella Vitman

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr