Za zdravo srce – Valentinovo s Davidom Skokom - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Za zdravo srce – Valentinovo s Davidom Skokom

16 veljače, 2023

U protekla dva dana, 14. i 15. veljače u našoj je školi radionice za učenike te nastavnike i mentore održao poznati hrvatski Chef Ribarev SIN-David Skoko na temu pripreme i prezentacije gastronomski zanemarenih ribljih vrsta s ciljem održive konzumacije jadranske ribe. Radionice koje su se održavale u okviru ESF projekta RCK VirtuOS su bile usmjerene na upoznavanje polaznika s realnim ulovom jadranskih ribara kroz pripremu kreativnih jela.

Ovo je nastavak naših aktivnosti pripreme učenika za natjecanja te jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika i mentora kod poslodavaca. Naglasak je bio na namirnicama istarske autohtone kuhinje što je našim učenicima vrlo korisno kao priprema za natjecanja ali i za buduća profesionalna okruženja.

Chef David Skoko je kroz svoj koncept i način kuhanja predstavio tradicionalnu kuhinju istarskoga kraja, pripremljenu i prezentiranu na moderniji način te kako vrednovati tradiciju kroz namirnice i okuse ali koristeći moderne tehnike kuhanja čime se podiže prepoznatljivost naše gastronomije.

Pripremani su u sljedovima: file lista u umaku od bijelog vina s čipsom od peraje i divljom blitvom, tjestenina punjena raguom od muzgavaca na podlozi od kreme cvjetače s motarom i listom divljeg komorača, konfitirana morska mačka na kremi od špinata i feta sira te prijana grdobina na podlozi od sotiranog radiča, aromatiziranog acetom od smokve i čipsom od pastrnjaka.

Slavili smo ovo Valentinovo u duhu njegovih riječi s kojima nas je podsjetio koliko su srce i ljubav životno bitni: „Naše srce štitimo zdravom prehranom pogotovo ako unosimo veće količine ribe, a kroz tehnike kuhanja čuvamo hranjive vrijednosti tako da bi bile dobre za naše srce jer zapravo voleći sebe – volimo druge!“

Galerija fotografija

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr