8 nastavnika i mentora kod poslodavaca na edukaciji "Slastice za posebne režime prehrane" u Sweet Lab Zagreb - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

8 nastavnika i mentora kod poslodavaca na edukaciji “Slastice za posebne režime prehrane” u Sweet Lab Zagreb

29 lipnja, 2021

U okviru projekta VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i elementa jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika nastavnici slastičarstva naše i partnerskih škola u projektu, kao i mentori kod poslodavaca u razdoblju od 23.06.-24.06.2021. bili su na edukaciji u Sweet Lab Zagreb koju je održala predavačica Mirjana Špoljar – trostruka državna prvakinja Hrvatske u slastičarstvu i pastry chef u Esplanadi, na temu „Slastice za posebne režime prehrane“.

Sudionici koji su prisustvovali radionici:

  1. Marina Majedenić, RCK UTŠO, nastavnica slastičarstva
  2. Ružica Šošić, SSŠ Vinkovci, nastavnica slastičarstva
  3. Dunja Čuljak, SSŠ Vinkovci, nastavnica slastičarstva
  4. Melita Balenović, SSŠ Virovitica, nastavnica slastičarstva
  5. Vera Jurić, Hotel Waldinger, mentor
  6. Iva Gracek, Hotel Osijek, mentor
  7. Ružica Sekulić, Matine slastice Ivankovo, mentor
  8. Damir Josić, Palisada d.o.o, mentor

U prostoru radionice od 8 radnih jedinica opremljenih sa svom slastičarskom opremom bili su pripremljeni recepti koji su bili teme dvodnevne radionice. Prvog dana radionice održano je predavanje iz Košer prehrane koju je održao rabin Židovske općine Zagreb Lucijan Prelević koji je naše nastavnike i mentore upoznao s osnovnim postulatima Košera. Mirjana Špoljar je pritom izložila i objasnila najčešće namirnice koje se koriste za određeni režim prehrane (bezglutenski deserti, deserti za dijabetičare, deserti za osobe s intolerancijom na laktozu). Potom su naši sudionici u parovima radili slastice prema pripremljenim receptima.

Slijedećeg dana radionice imali su predavanje iz Halal prehrane koje su održali Nedim Omerović, voditelj odjela za edukacije Centra za certificiranje Halal kvalitete i Edina Mešić voditelj Centra za certificiranje Halal kvalitete. Upoznali su sudionike radionice s principima halal prehrane i halal certificiranja. Mirjana Špoljar izložila je sve slastice koje je pripremila i objasnila od kojih namirnica su napravljene kao i specifičnosti pojedinih namirnica koje se koriste kao zamjena za standardne namirnice u izradi slastica za režime posebnih prehrana.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr