Radionica „Francuska kuhinja“ - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Radionica „Francuska kuhinja“

16 svibnja, 2022

U RCK Ugostiteljsko-turistička škola 10. svibnja 2022. održana je radionica za učenike 2. i 3. razreda koji se obrazuju za zanimanje kuhar i nastavnike s ciljem jačanja kompetencija ugostiteljske struke i proširenja postojećih znanja i vještina. Radionicu su održali nastavnik kuharstva Zdravko Perković i mentor kod poslodavca, šef kuhinje u Hotelu Osijek, Robert Batrac koji je ujedno i prenio svoje iskustvo s Le Cordon Bleu akademije iz Pariza gdje se usavršavao u okviru našeg ESF projekta RCK VirtuOS.

Radionica je pratila tri teme: rižoto, oblikovanje povrća u francuskoj kuhinji i temeljci kao osnova francuske kuhinje.

U okviru radionica prikazala se priprema rižota na suvremen način s naglaskom na cjelovitu iskoristivost namirnica. U prvom dijelu obrađivale su se i oblikovale namirnice gdje su sudionici upoznati s raznim tehnikama i načinima oblikovanja povrća koje se koriste u francuskoj kuhinji, dok su se u drugom dijelu pripremali temeljci kao osnova jela koji su se u završnom dijelu radionice koristili za podlijevanje i pripremu rižota.

Pripremala su se rižota od gljiva, povrća, škampa, piletine i crni rižoto od sipe.

Kroz ovu radionicu sudionici su imali priliku spoznati značaj i mogućnosti mediteranske kuhinje u suvremenoj gastronomiji.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr