ADVENT U UGO DOMU - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

ADVENT U UGO DOMU

6 prosinca, 2022

Nešto se posebno proširi zrakom u ovo predbožićno doba. I koliko god se priča o komercijalizaciji Božića, opet nam je to omiljeni blagdan. Lampice, kapice, ukrasi, boje, savršeni aranžmani i instalacije; hladnoća izvana koju nastojiš nadjačati toplim napitcima, smijehom, glazbom, plesom, fritulama, i sve to ne ide bez dobrog društva. Neke pojede stres priprema, kićenja, nabavke poklona, izbor 12 vrsta kolača, ali svi zapravo žude za nekom toplinom nasuprot hladnoći i sve nas preplavljuje želja da se dodatno potrudimo stvarati određeni ugođaj, u kojem uživamo svi zajedno. Pogledamo li simbole Božića, vidimo tisuće svjetala koja čine tamu lijepom, vidimo zelenilo koje simbolizira život nasuprot „mrtvilu“ zime, vidimo crvenu i žutu boju, koje simboliziraju toplinu nasuprot hladnoći… Sve to je tu da nas podsjeti na dualnost svega; toplinu ne bismo mogli spoznati da je ne možemo usporediti s hladnoćom i obratno; tamu ne bismo spoznali da nije svjetlosti i obratno… Kao da nas sve podsjeća da se dobro ističe pored lošeg i obratno i da je sve tu s nekim razlogom. Zatim, ideja Djeda Božićnjaka koji provjerava tko je bio dobar – vjerovali u Djeda Božićnjaka ili ne, činjenica je da smo okruženi takvim razmišljanjem, odgajani smo s tom idejom i svi su upravo u ovo doba skloniji preispitati se, podsjetiti na ono što je uistinu bitno; skloniji smo opraštanju, pomirenju, zajedništvu, veselju… Svemu što čini božićni duh.

Sa željom da i mi proširimo malo tog dobrog starog božićnog duha, dali smo sve od sebe da u domu stvorimo ugodno ozračje koje će nas podsjećati da uvijek stvaramo takvu atmosferu među sobom, otvorenog srca i otvorenog uma.

Stoga smo bili kreativni te izradili i postavili ukrase po cijelom domu te crtali po prozorima i zidovima. Osim toga, i ove smo godine odlučili zaigrati domski adventski kalendar – kalendar u kojem se svaki dan otvara kovertica sa zadatkom za sve domce. Zadaci su različiti, neki su šaljivi, neki su dirljivi, neki su izazovni. Otvaranje zadatka videom se prenosi putem naše Virtualne oglasne ploče, a učenice sudjeluju prema želji, mašti i slobodnom vremenu.

Također radimo na božićnoj predstavi za djecu zaposlenika Škole i Doma te na Božićnom partyju.

U svemu tome jako želimo pohvaliti svoje učenice i zahvaliti na sudjelovanju u osmišljavanju aktivnosti, izradi ukrasa, kićenju, čišćenju, penjanju, vješanju, na strpljenju, spremnosti da pomognu i na širenju pozitivne atmosfere, a posebno što prepoznaju svoju odgovornost za izgradnju domske atmosfere!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr