Otvorenje praktikuma u partnerskoj Obrtničkoj školi Požega - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Otvorenje praktikuma u partnerskoj Obrtničkoj školi Požega

8 svibnja, 2023

U partnerskoj Obrtničkoj školi Požega izvedeni su radovi adaptacije i rekonstrukcije praktikuma kuharstva i ugostiteljskog posluživanja te su isti nedavno opremljeni suvremenom specijaliziranom ugostiteljskom opremom u okviru projekta RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Svečano otvorenje upriličeno je tijekom obilježavanja Dana otvorenih vrata 3. svibnja 2023. godine.

U tu su svrhu organizirane različite radionice za učenike i roditelje osnovnih škola kojima je cilj promocija strukovnih zanimanja i rada RCK. Održane su radionice poput pripreme zdravih napitaka, radionica flambiranja slatkih jela te radionica izrade bezalkoholnih koktela i dekoracija. Ovim hvalevrijednim radionicama učenicima i njihovim roditeljima omogućen je uvid u zanimanja iz sektora turizma i ugostiteljstva za koje škola obrazuje.

Šire gledajući, ulaganjem u praktikume, kao i odgojno-obrazovne djelatnike kroz projekt RCK VirtuOS, poboljšat će se nastavni procesi i atraktivnost škole, a posljedično djelovati na kvalitetu kadra u ugostiteljstvu i turizmu na području Požeško-Slavonske županije.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr