Studijski posjet CAST Alimenti - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Studijski posjet CAST Alimenti

26 travnja, 2023

U organizaciji naše škole, a u sklopu provedbe projekta VirtuOS bili smo na studijskom putovanju od 18.-21. travnja s ciljem uspostave suradnje i razmjene iskustva s Cast Alimenti, centru za umjetnost, znanost i tehnologiju prehrane.  Suradnja započeta inicijalnim sastankom na međunarodnom sajmu SIGEP 2022. u Riminiju otvorila je mogućnost za definiranje zajedničkih točaka suradnje kao i organizacije priprema učenika za natjecanje iz područja slastičarstva i kulinarstva.

CAST Alimenti izložio je programe obrazovanja koje se provode unutar instituta kao i pripreme natjecanja za učenike iz područja slastičarstva i kuharstva s detaljnim prijedlogom vrsta priprema i predavača kao i organiziranih posjeta dionicima koji će jasno pokazati sve elemente pripreme učenika za natjecanje (upoznavanje sa hranom i postupcima proizvodnje kao i prezentacija iste).

Svaka od škola partnera predstavila se sa svojim djelovanjem i ključnim aktivnostima rada, dok su voditeljica projekta i ravnatelj Kristek predstavili aktivnosti u okviru projekta VirtuOS.

Sukladno tome u suradnji s  CAST Alimenti organiziran je posjet tvornici proizvodnje tjestenine Valdigrano kako bi se dobio uvid u postupak proizvodnje namirnica, različitost i posebnosti iste kao i postupak racionalnog korištenja namirnica. Organiziran je i posjet obiteljskog vinariji San Michele kako bi se dobio uvid u važnosti povezanosti obrazovnih institucija i malih proizvođača kao osnova gospodarskog rasta i razvoja.

Posjet strukovnoj školi Istituto Superiore Andrea Mategna organiziran je kao posjet državnoj strukovnoj školi iz područja ugostiteljstva i turizma kako bi se raspravilo o mogućnostima suradnje i razmjenu iskustva između škola.

Posjet je označio početak suradnje s ključnim dionicima u području slastičarstva i kulinarstva na europskoj i svjetskoj razini koji će nastavnicima ali i učenicima omogućiti uvid u nove trendove, znanja i metode rada.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr